Emma Meesseman sluit ‘Buurman, wat doet u nu’ af

Emma Meesseman en Cath Luyten, toen er van een Russische inval in Oekraïne nog geen sprake was. 

Even was er twijfel of Eén de laatste aflevering van ‘Buurman, wat doet u nu?’ wel zou uitzenden. Die speelt zich immers af in Rusland, waar Cath Luyten (44) op bezoek gaat bij de Belgische basketbaltrots Emma Meesseman (29). Zes weken na de opnames gebeurde de inval in Oekraïne en verliet Meesseman het land.

Wout Desmytere

’t Kan verkeren, zou Bredero dan zeggen. De aflevering werd begin dit jaar opgenomen. Meesseman speelde toen zo’n zes jaar bij de Russische club UMMC Jekaterinenburg. “Ik zie mezelf niet in een relatie zolang ik dit leven leid”, klonk het openhartig. “Op dit punt heb ik er geen tijd voor en ben ik gewoon nooit thuis. Een partner kan meereizen, maar wat zou een partner bijvoorbeeld hier in Rusland doen als ik aan het trainen ben? Nee, dat zou ik niet eerlijk vinden. Er is zeker een kinderwens, maar dat kan allemaal nog later, gewoon niet nu.”

Intussen heeft Meesseman haar contract met de ploeg opgezegd en speelt ze, na een korte tussenstop in haar thuisstad Ieper, haar seizoen in Chicago.

Aangeboden door onze partners

Lees ook