Voetbal oefenmatch 

Allerlaatste match van Waasland-Beveren blijkt geen hoogvlieger

Waasland-Beveren speelde woensdagavond de allerlaatste wedstrijd onder de huidige naam. Vanaf vrijdag 1 juli wordt de club omgedoopt in SK Beveren.

De bezoekers zetten de lokale eersteprovincialer doorlopend onder druk, maar echte kansen leverde dat amper op. Al te vaak werd een hoge bal in de zestien gedropt, maar de afwerking was te zwak. Net na de drankpauze stuurde Yao Kipre Ribeiro Costa diep en die stiftte de bal perfect over doelman Pauwels. Waasland-Beveren leek vertrokken, Pauwels hield Maderner van een tweede goal. Vijf minuten voor rust revancheerde Vukotic zich na een overtreding van Goossens, Vukotic kreeg prompt rood. 

Tester Thiemo maakt indruk

Tijdens de rust wisselde Waasland-Beveren de negen resterende veldspelers. Nu kwamen er wel open kansen, Edmundson kapte zijn man uit en schoot laag binnen. Meteen daarna leverde hij de assist voor de 0-3 van Tshimanga. De Beverse tester Barry Thiemo maakte wel de nodige indruk. Hij scoorde eerst na een persoonlijke actie en joeg dan een voorzet van Reyners hoog in de touwen. Edmundson leek nog eens te scoren, maar de bal werd in extremis van de lijn geveegd. De thuisploeg leek uitgeteld maar met een owngoal van Schoonbaert en een goal van De Caluwé in de slotminuut werd het al bij al een matige uitslag voor het toekomstige SK Beveren. (mvh)

Doelpunten: 24’ Ribeiro Costa (0-1), 55’ Edmundson (0-2), 66’ Tshimanga (0-3), 71’ en 78’ Thiemo (0-4) en (0-5), 84’ Schoonbaert (owngoal) (1-5), 90’ De Caluwé (2-5).

Aangeboden door onze partners