Atletiek EK Scholieren Jeruzalem

Charlotte Penneman: “Mijn zesde plaats opent perspectieven”

Charlotte Penneman.

Charlotte Penneman.© GDR

Charlotte Penneman heeft al wel wat ervaring met buitenlandse verplaatsingen, maar het EK in Jeruzalem is toch nog wat anders. “Het wordt daar voor mij een rechtstreekse finale op de 3.000 meter. We gaan het hoe dan ook zo goed mogelijk proberen te doen.”

“Ja, ik ben al een paar keer voor mijn atletiekbedrijvigheden naar het buitenland getrokken. Zo was ik vorige zomer in het Estse Tallinn aan de slag op het EK, waar ik in de finale op de elfde plaats beslag legde. Daarna nam ik ook nog in het Franse Franconville deel aan scholiereninterland.”

Deze zomer werd volop de kaart van de 3.000 meter getrokken. Begin mei was het al raak op een meeting in Herentals waar de zeventienjarige ACW-atlete met een tijd van 9’45”79 onder de EK-limiet dook. Voor een paar weken was er dan nog eens sterke prestatie in Sint-Niklaas waar ze met haar tijd van 9’31”78 op minder dan een seconde strandde van de limiet voor het junioren-WK in het Colombiaanse Cali. De campagne in eigen land werd dan vorig weekend op het BK in Gentbrugge afgesloten.

“Ik wilde er als laatste voorbereiding voor het EK absoluut nog eens testen op de 1.500 meter. Nadat ik er me in de reeksen met 4’29”37 kon plaatsen voor de finale kon ik in die eindstrijd bevestigen met de negende plaats in 4’33”48. Daar was ik dan heel tevreden mee”, aldus de door Bart Raes getrainde atlete, die nu haar vijfde jaar Wetenschappen-Wiskunde met succes afwerkte.

Denken aan langere afstanden

“Ik sta nu als zesde op de Europese ranglijst, dat opent toch wel enkele perspectieven. Voor ons is het trouwens een rechtstreekse finale. Stilaan denk ik natuurlijk al aan wat langere afstanden zoals de 5.000 meter, maar op dit ogenblik ga ik er alles aan doen om het op de 3.000 meter zo ver mogelijk te brengen”, besluit Charlotte Penneman. (wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten