Atletiek EK Scholieren Jeruzalem

Merel Maes: “Ik wil zo hoog mogelijk eindigen”

Merel Maes.

Merel Maes.© NDM

Merel Maes is volgende week op het EK in Jeruzalem één van de vaste waarden van de nationale scholierendelegatie. De 17-jarige atlete van AC Waasland eindigde vorig jaar op het WK in Nairobi op een knappe vijfde plaats.

“Vorig jaar maakte ik zowel het EK in Tallinn als het WK in Kenia mee”, blikt Merel Maes nog eens terug. “Natuurlijk probeerde ik iedere keer te genieten van het evenement, maar je moet ook constant met je wedstrijd bezig zijn. Je moet je immers tweemaal helemaal opladen, eerst voor de zo belangrijke kwalificaties, daarna voor de finale. Je mag in het verleden nog zo’n mooie prestaties geleverd hebben, op de dag van het EK moet alles weer bewezen worden.”

De atlete van AC Waasland, die net het vijfde jaar Wetenschappen-Wiskunde met succes afwerkte, had ook deze winter een en ander willen tonen maar daar stak een vervelende blessure een stokje voor. “Omwille van een stressfractuur aan de knie was het opportuun om geen risico’s te nemen. Dat was ook de reden waarom ik intussen gestopt ben met voetballen.” Maes wisselde intussen ook van trainer en gaat nu met Fernando Oliva in zee. Het EK-minimum haalde ze eind mei in het Franse Lomme met een sprong van 1,82 meter. Haar persoonlijk record outdoor haalde ze vorig jaar op het BK met 1,88 meter. Indoor kan ze zelfs 1,91 meter voorleggen.

Brons op het BK

Op het recente BK in Gentbrugge werd het brons met 1,82 meter. “Natuurlijk was ik graag wat hoger gegaan. Een sprong missen, is zeker niet aangenaam. Ik hoop uiteraard op het EK een stuk hoger te gaan. Op welke plaats ik op de Europese ranglijst sta, daar hou ik me niet direct mee bezig. Op de bewuste dag met een goede sprong uitpakken, daar draait het uiteindelijk om.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten