Wielrennen Nieuwelingen

Talentvolle diabetesrenner Devlin Feys is terug van stage bij Novo Nordisk: “Ik zal er zeker de vruchten van plukken”

Devlin Feys (Jonge Renners Roeselare): “Koersen met diabetes is een ingewikkelde kwestie.”

Devlin Feys (Jonge Renners Roeselare): “Koersen met diabetes is een ingewikkelde kwestie.”© Bart Vandenbroucke

Devlin Feys keerde met een pak tips terug van een vijfdaagse stage met Novo Nordisk, de profformatie die wielrenners met diabetes ondersteunt. “Ik ga contact houden met deze entourage”, vertelt de eerstejaarsnieuweling van Jonge Renners Roeselare.

Michel Vanden Heede

Devlin Feys, die eind 2018 de diagnose kreeg, sloeg enkele examens over om naar Firenze te kunnen trekken. “Na een geslaagde test op de rollen wilde ik die talentenontdekking voor geen geld missen. Novo Nordisk heeft een Development Team, wat op termijn kansen biedt voor mij. Koersen met diabetes is nu eenmaal een ingewikkelde kwestie. Wij mogen niet te veel en niet te weinig eten. Ook op vlak van hydratatie moeten we heel alert zijn. Het voordeel is dat we als diabeet voortdurend op alle signalen van ons lichaam letten, waardoor we weten wanneer we een klop zouden kunnen krijgen. In elke koers leer je bij. Intussen weet ik al hoe ik mijn prestaties kan verbeteren.”

“De stage was perfect geregeld, met aanwezigheid van een dokter”, vervolgt Feys. “Alles verliep in een familiale sfeer. Ik zat met drie man in een zeer ruime kamer, met alle mogelijke faciliteiten. Intussen heb ik nog altijd contact met de mensen die ik er leerde kennen. Ik zal zeker de vruchten plukken van die stage. En volgend jaar hoop ik er opnieuw bij te zijn.”

Belangrijke periode

Devlin Feys, die dit seizoen na een aanvallende race mooi achttiende werd in de Ronde van Vlaanderen, maakt volgende week zijn opwachting in de klimkoers in Herbeumont. “Juli is voor een jeugdrenner één van de belangrijkste maanden van het seizoen. Ik ben ook geselecteerd voor een wedstrijd in Frankrijk en het Belgisch kampioenschap in Brasschaat. Conditioneel loopt het lekker. In meerdere koersen kon ik me onderscheiden. Zo werd ik tweede in Passendale. Mijn medevluchter Louic Boussemaere klopte me in de spurt. Op het einde was het op omdat ik iets te veel met mijn krachten had gewoekerd.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten