Triatlon BK kwarttriatlon in Kinrooi

Milan Verschaeve baant zich een weg naar de top: “Ik ben nog volop aan het ontdekken”

Milan Verschaeve werd onlangs tweede in de kwarttriatlon van Kortrijk. 

Milan Verschaeve werd onlangs tweede in de kwarttriatlon van Kortrijk. © Bart Vandenbroucke

Milan Verschaeve is zondag in Kinrooi aan zijn eerste BK kwarttriatlon bij de elite toe. “Een mooie ereplaats bij de beloften”, drukt de 20-jarige Lichterveldenaar zijn verwachtingen uit. “Ik ben nog volop bezig met het ontdekken van deze mooie sport.”

“Mijn sportieve aandacht ging allereerst uit naar atletiek, en meer bepaald het afstandslopen, maar door toedoen van Jan Petralia waagde ik zo’n vier jaar geleden de stap naar duatlon en triatlon”, vertelt Verschaeve. “Natuurlijk besefte ik dat er me een lang leerproces te wachten stond, maar bij de junioren deed ik het al niet onaardig. Zo finishte ik als vijfde op het BK triatlon en als derde op het BK duatlon. Vorig jaar streefde ik steeds naar de top tien, maar nu mag ik mijn ambitie al wat hoger stellen en al eens richting podium kijken.”

Verschaeve, die net zijn bachelor-diploma energietechnologie op zak heeft, startte het seizoen uitstekend met een vierde plaats in de Veloopzwem van De Haan. Een paar weken geleden finishte hij knap als tweede in de kwarttriatlon van Kortrijk. “Het zwemmen is nog mijn zwakke schakel, maar ik maak vorderingen. Fietsen in groep vormt intussen geen probleem meer. Het sterkst voel ik me uiteraard in de slotloop, waarin ik telkens een stuk van mijn achterstand kan goedmaken. Ik train nu elke dag onder leiding van Dirk Demaré minstens één van de drie disciplines. Wat me vooral aantrekt, is de afwisseling tussen de drie sporten. Tussendoor neem ik ook nog deel aan loopwedstrijden. Zo won ik recent nog in Roeselare de 10-kilometerloop Dwars over de Mandel.”

Onweer

“Ik had vorig jaar al in Kinrooi mijn BK-debuut willen maken”, besluit de atleet van het Izegemse team EFC-JODA-ITC. “Maar toen was er die dag dat hevig onweer, waardoor de wedstrijd werd afgelast. Zondag zal ik al blij zijn met een toptienplaats bij de beloften. Ook de langere afstanden trekken me aan. Ik ben van plan om in september deel te nemen aan het BK over de halve afstand. En dan hoop ik bij de beloften op het podium te geraken.”(wgo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten