Volgende week opent Gent nog een nieuwe parking: vanaf 15 euro per maand heb je een plaats

 

 ©  fvv

GENT -

De ene nieuwe parking is nog maar net geopend, of daar is de tweede al: vanaf volgende week kunnen de Gentenaars parkeren in P Getouw.

Bert Staes

De grote, nieuwe parking in de Bloemekenswijk zal op 6 juli officieel open gaan. Dat blijkt uit informatie die Open VLD’er Mehmet Sadik Karanfil opvroeg in de gemeenteraad. Het gaat om een gloednieuwe parking met net geen 400 plaatsen.

De parking is gebouwd in de Getouwstraat en heet ‘Parking Het Getouw’, een verwijzing naar het textielverleden op de site, en koste 5 miljoen euro. Op woensdag 6 juli en donderdag 7 juli mag iedereen er gratis parkeren. Vanaf vrijdag 8 juli wordt de parking betalend.

 

 ©  fvv

In Parking Het Getouw betaal je van 7 tot 19 uur 1 euro per uur, met een maximum van 8 euro. Een auto parkeren na 19 uur voor een nacht kost 4 euro.

De parking is bedoeld voor werknemers en bezoekers van de omliggende sociaaleconomische bedrijven. Maar bewoners die in een straal van 1 kilometer rond de parking wonen kunnen er ook een abonnement nemen: voor 15 euro per maand mag je na 18 uur en in de weekends parkeren. Voor niet-bewoners is dat 25 euro per maand.

Een voltijdse plaats in Parking Het Getouw kost 50 euro per maand voor een bewoner uit de buurt en 100 euro per maand voor een niet-bewoner. Hier zijn alle tarieven te bekijken.

De tarieven zijn gelijk aan die in de nieuwe parking in Ledeberg, die vorige maand opende. Die ‘Parking Ledeberg’ wordt voorlopig nog maar met mondjesmaat gebruikt. Uit de cijfers van Karanfil blijkt dat er momenteel slechts 35 bewoners een parkeerabonnement hebben.

LEES OOK.Een auto parkeren wordt duurder in Gent: wij overlopen alle nieuwe tarieven in detail

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent