“Twee dingen heb ik altijd in huis”: een blik in de koelkast van barbecuespecialist Peter Declercq
© Inge Kinnet
Anders dan verwacht, vind je in de koelkast van chef Peter De Clercq geen grote stukken vlees. De chef-kok is nochtans een echte barbecuespecialist. Hij schreef meerdere barbecueboeken en opende in Knokke de barbecuespeciaalzaak Soto. Wel in zijn koelkast: fruit, hapjes en kant-en-klare maaltijden. “Eerlijk? Ik ben maar alleen en vind het vaak niet de moeite om een potje voor één persoon te koken.”
Kizzy van Horne, foto Inge Kinnet
Beste van Plus
Lees ook
Een kijkje in de inloopkoelkast van chef Tim Boury: “Dit zal je nooit in mijn frigo vinden, omdat het er gewoon niet thuishoort”
Tv-kok Loïc: “Wat je altijd in mijn koelkast vindt? Hot sauce voor extra pit, én Jeanine”
“Ik ben er geen fan van, en toch hebben we het altijd fris staan”: de koelkast van chef Anne-Sophie Breysem
Waarom topchef Marcelo Ballardin zweert bij ketchup bij zijn pizza