Begraafplaats Eindhout wordt dit najaar vernieuwd

Het herinrichtingsplan voor de begraafplaats van Eindhout. 

Het herinrichtingsplan voor de begraafplaats van Eindhout. © rr

Laakdal -

De gemeenteraad van Laakdal zet het licht op groen voor de herinrichting van de begraafplaats in Eindhout. Na de restyling van de begraafplaats in Vorst-Centrum en Veerle gaan de werken in Eindhout dit najaar van start.

De herinrichting van de begraafplaats in Eindhout past in de gemeentelijke toekomstvisie voor begraafplaatsen. Het Laakdalse gemeentebestuur wil de nabestaanden op een serene manier tot rust laten komen bij hun dierbare overledenen. Daarom streeft de gemeente naar uniforme, toegankelijke en aantrekkelijke begraafplaatsen.

De geplande werken stemmen overeen met deze van Vorst-Centrum en Veerle. Zo omvat de restyling een betere inrichting van de strooiweides en een optimalisatie van de paadjes. Er worden meer banken geplaatst en daarnaast komen er een schuilhuisje en afscheidsruimte met toilet. Ook de begraafplaats voor kinderen wordt op een speelse wijze aangepast. Met het oog op een betere ontsluiting van de begraafplaats wordt tegelijkertijd een extra ingang gecreëerd langs de Steenweg op Meerhout. De totale raming bedraagt 449.614,64 euro, inclusief btw.

“De afgelopen jaren werden de begraafplaats van Vorst-Centrum en Veerle heringericht tot een groene omgeving met ruimte voor stilte, respect en herdenking”, zegt schepen van begraafplaatsen Gerda Broeckx (CD&V). “Daar hebben we vele positieve reacties van bezoekers over gekregen. Na Eindhout starten we met de herinrichting van de begraafplaats in Vorst-Meerlaar. Dat is de recentste begraafplaats van Laakdal, Daarmee komen we tot het sluitstuk in de uniforme restyling van alle Laakdalse begraafplaatsen.”

De werken op de begraafplaats van Eindhout nemen ongeveer een half jaar in beslag. Als alles volgens plan verloopt, gaan ze eind 2022 van start. (mto )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten