Tourfavoriet Tadej Pogacar kampt al maanden met drama in zijn familie en doet nu nogmaals een oproep: “Help, mijn nichtje is vermist”

Tadej Pogacar wil maar wat graag zijn derde Tour de France winnen. Maar in zijn privésfeer kampt hij al een tijdje met een drama: zijn nichtje is namelijk al maandenlang vermist.

Vincent Van Genechten

“Ik ben vereerd dat zo veel mensen mij als favoriet zien”, stelde Pogacar woensdag tijdens de ploegenvoorstelling. “Het motiveert mij. We bekijken het dag per dag, ik hoop op het beste. Ik heb al enkele ritten verkend en heb een scenario in mijn hoofd van hoe ik wil dat het verloopt. Maar wielrennen is zo onvoorspelbaar, je weet nooit wat er kan gebeuren.”

Een dag later deelde hij op zijn sociale media enkele foto’s van zijn jongere zelf op de fiets. “Toen ik nog een klein kind met grote dromen was”, lachte de Sloveen. “Morgen begint een nieuwe droom.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pogacar deelde via Instagram echter ook een minder leuk bericht. Zijn nichtje Julija is blijkbaar al een tijdje vermist. “Help!”, schrijft de titelverdediger in de Tour met een link naar een infopagina. Daarop is te lezen dat het 10-jarige meisje al sinds 3 november 2021 niet meer gezien is.

 

 ©  Instagram

In een video komt de vader van Julija aan het woord. Peter Pogacar legt uit dat zijn dochter ontvoerd is door Melisa Smrekar, de moeder die lid zou zijn van een extremistische sekte en geboren werd als Nataša Brumen. “We leefden al jaren apart, maar deelden het hoederecht”, klinkt het. “Ze nam onze dochter mee om nooit meer terug te keren.”

Melisa Smrekar zou samen met het koppel Anka en Luka Ule op pad zijn. Er wordt gekeken naar Spanje (de Canarische Eilanden) en Portugal (Madeira, de Azoren) als potentiële verblijfplaatsen van Julija Pogacar omdat sekteleidster Lana Praner naar daar verhuisde.

Vader Peter looft 10.000 euro uit voor een tip die kan leiden naar de terugkeer van het nichtje van de tweevoudige Tourwinnaar.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten