Musicalproductiehuis Judas stopt ermee na mislopen subsidies

Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Wim Hendrix

Judas TheaterProducties, een musicalgezelschap dat de voorbije 15 jaar actief was in onder meer het Antwerpse , houdt er eind dit jaar mee op. De beslissing komt er na het mislopen van Vlaamse werkingssubsidies. De voorstellingen van ‘Josephine B.’ die dit najaar gepland staan, gaan wel nog door.

jvhBron: BELGA

Judas leverde de voorbije jaren bekende musicals af zoals “Pauline & Paulette”, “Iedereen Beroemd” en “De Muze van Rubens”. Het gezelschap won in totaal 14 Vlaamse Musical Prijzen en werkte samen met zowel jong talent als gevestigde waarden zoals Sven De Ridder, Ann Van den Broeck, Carry Goossens, Anne Mie Gils en Lucas Van den Eynde.

“Het is heel jammer dat er in het gesubsidieerde Vlaamse kunstenveld geen ruimte meer is voor het musicalgenre”, klinkt het donderdag bij Judas. “Nochtans werd Judas in het verleden al 4 maal beloond met een projectsubsidie en werden ze structureel ondersteund tussen 2013 en 2016.”

Eerder dit jaar kreeg Judas nog een projectsubsidie voor “Josephine B.”, over revuester Josephine Baker, met Sandrine in de hoofdrol. Dat stuk gaat daarom nog gewoon door zoals gepland, met de première op 6 oktober in het Fakkeltheater en de laatste voorstelling in CC Lanaken op 8 december. Daarna valt definitief het doek over Judas TheaterProducties.

“De eindhalte van Judas hoeft hoegenaamd niet te betekenen dat er geen ruimte meer is voor originele, kleinschalige, artistiek hoogstaande musicalcreaties en de huidige artistieke kern zal elk waardevol initiatief blijven stimuleren”, klinkt het nog bij het gezelschap.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten