Brute pech voor Aurélien Paret-Peintre: Fransman wordt in tijdrit op de hielen gezeten door Ganna, Van Aert én Pogacar

 ©  ISOPIX

Aurélien Paret-Peintre zal vrijdag met iets meer stress dan gewoonlijk aan de start van de Tour de France staan. De 26-jarige Fransman van AG2R-Citroën begint in Kopenhagen aan de tijdrit één minuut voor Filippo Ganna, twee minuten voor Wout van Aert en drie minuten voor Tadej Pogacar. Brute pech.

Jonas Withouck

Schrik er niet van als u Aurélien Paret-Peintre de komende Tour lang ziet meegaan in de bergen of misschien zelfs eens een rit ziet wegkapen. De Fransman eindigde vorig jaar al knap vijftiende in het algemeen klassement van de Tour en werd in 2020 zestiende in de Giro.

Maar tijdrijden, neen, dat is niet zijn specialiteit. In de tijdrit van Parijs-Nice (13,4 kilometer) eindigde hij 55ste op 1’18” van winnaar Wout van Aert, in de tijdrit van de Dauphiné (31,9 kilometer) werd hij begin deze maand pas 81ste op 3’42” van winnaar Filippo Ganna.

De openingstijdrit van vrijdag is gelukkig voor Paret-Peintre maar 13 kilometer. Door Filippo Ganna - die één minuut achter Paret-Peintre start - zal Paret-Peintre wellicht bijgehaald worden, maar Wout van Aert en Tadej Pogacar zou hij toch moeten kunnen afhouden. Het wordt alleszins een spannendere namiddag dan verwacht voor de klimmer van AG2R-Citroën.

De starttijden van het viertal:

17u02: Aurélien Paret-Peintre

17u03: Filippo Ganna

17u04: Wout van Aert

17u05: Tadej Pogacar

De ploeg van Paret-Peintre kon er alvast mee lachen op sociale media:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten