Belgische Kardashian-architect Vincent Van Duysen gaat in zee met Zara Home

Loungestoel van Van Duysen en Zara Home, 1.500 euro per stuk. ©  François Halard voor Zara Home

Net zoals Kanye West en Kim Kardashian fan van het werk van de Belgische architect Vincent Van Duysen? Dan hebben we goed nieuws: je kunt zijn stijl straks introduceren in je eigen woning. Het creatieve talent gaat namelijk in zee met de betaalbare Spaanse keten Zara Home.

Hanne Vandenweghe

Wie de naam Vincent Van Duysen zegt, denkt meteen aan luxevilla’s van de sterren die ingericht zijn met exclusief (lees: peperduur) meubilair van de man. Vanaf eind juni wordt zijn minimalistische stijl toegankelijk voor fans met een beperkter budget, want dan komt zijn eerste collectie uit in samenwerking met interieurketen Zara Home.

LEES OOK:

Die collectie bestaat uit meubelstukken zoals stoelen en tafels, maar ook uit verlichtingselementen en decoratieve stukken waaronder keramieken vazen en textiel. Van Duysen omschrijft zichzelf in een persbericht als “democratisch in hart en nieren” en hij vindt dat “zijn DNA samengesmolten is met dat van de winkelketen.” Op de site van Zara treedt hij meer in detail over de colab. “Dankzij de samenwerking kan ik me concentreren op de essentie van mijn filosofie en die op een heel zuivere manier uitdrukken. Een collectie die gebaseerd is op tijdloos design. En natuurlijk kwaliteit en comfort die de tand des tijds doorstaan.”

Het is de bedoeling dat de Van Duysen-collectie twee keer per jaar wordt aangevuld met nieuwe items. Beginnen inrichten met zijn stuks kan vanaf 30 juni 2022. De collectie is overal ter wereld te koop via de webshop en in fysieke winkels. Prijzen starten vanaf 119 euro (voor een bijzettafel met modulaire mogelijkheden). Voor het duurste ontwerp uit de lijn, een zitbank die ‘opgaat in elke ruimte’, betaal je 5.400 euro.

Aangeboden door onze partners

Lees ook