Bestuurder weet niet wat hij ziet wanneer hij bromfietser passeert op A19

Wervik/Zonnebeke/Ieper -

Een niet alledaags zicht donderdagmiddag. Een chauffeur die op de A19 richting Ieper reed, wist even niet wat hij zag toen hij tussen de afrit van Wervik en de oprit van Zonnebeke reed. Op de pechstrook stak hij een bestuurder op een scooter voorbij.

Joerie Dewagenaere

Achteraf bekeek de man de beelden nog eens op zijn dashcam om zeker te weten dat hij niet aan het dromen was. Rustig aan het cruisen, met een gele fluovest, langs de autosnelweg.

Absurd, maar ook levensgevaarlijk. Daarom is het volgens de wegcode ook verboden. De politie gaat alvast aan de slag met de beelden. “We zullen proberen te achterhalen wie de bestuurder is, maar zonder nummerplaat is dat moeilijk”, klinkt het bij de snelwegpolitie.

Als de man gevonden wordt, dan mag de man een boete van ten minste 58 en maximaal 2.000 euro verwachten. Bij de snelwegpolitie kijken ze alvast niet raar op van de beelden. “Fietsers en bromfietsers vergissen zich wel vaker op de A19”, zegt Sven Courtens. “Meestal gebeurt dat wel tussen Menen en het op- en afrittencomplex in Moorsele.”

Aangeboden door onze partners