Yves Lampaert en b(r)oer Jens gezichten nieuwe Boerenbond-campagne: “Tractor en zwakke weggebruiker kunnen broederlijk naast elkaar”

 ©  Boerenbond

Yves Lampaert (31) en zijn broer Jens zijn de gezichten van een nieuwe campagne van de Boerenbond. Met de campagne wil de Boerenbond meer aandacht voor wederzijds respect tussen tractorbestuurders en andere (zwakke) weggebruikers zoals fietsers en voetgangers.

Jonas Withouck

Yves Lampaert is coureur en boerenzoon, zijn broer Jens is boer. Het ideale duo om de nieuwe campagne te lanceren. “Ik kan rapper rijden met mijn fiets dan mijn broer met zijn tractor”, zegt Lampaert in een video van de Boerenbond. “Maar dat wil niet zeggen dat ik dat altijd moet doen. Hoffelijkheid moet van twee kanten komen.”

“Als ik tijdens mijn trainingsrondje een grote landbouwmachine tegenkom, zorg ik dat die voldoende ruimte heeft”, vervolgt Lampaert. “Net zoals mijn broer goed uitkijkt om geen gevaarlijke situaties voor fietsers en wandelaars te creëren. Want een tractor en een zwakke weggebruiker, die kunnen gewoon broederlijk naast elkaar.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten