Jonathan Borlée moet geblesseerd forfait geven voor WK atletiek

 ©  BELGA

Zoals gevreesd moet Jonathan Borlée afzeggen voor het WK met een verrekking in de rechterhamstrings. Het is de zoveelste blessure na een zoveelste comeback. Hij wil toch nog klaar geraken voor het EK. “Vanaf maandag mag ik weer aan tachtig procent trainen. Ik probeer München te halen.”

Hans JacobsBron: Belga

Coach/papa Jacques Borlée vreest dat het niet makkelijk wordt. “We zullen nog een laatste keer proberen, maar als zijn lichaam stop zegt, is het op. Telkens als we explosievere trainingen doen, blesseert hij zich. Hij is 34 jaar, het is normaal dat stoppen ergens in zijn achterhoofd zit.”

Individueel was Jonathan Borlée niet geplaatst voor Eugene, maar hij zou er wel aantreden met de 4x400 meter. Bij de Belgian Tornados blijven nu nog zes pionnen over: Kevin Borlée, Dylan Borlée, Alexander Doom, Jonathan Sacoor, Julien Watrin en Christian Iguacel. Belgian Athletics kan nog een vervanger oproepen, maar vermoedelijk gebeurt dat niet, want Robin Vanderbemden is geen kandidaat en wil zich op het EK in augustus in München concentreren.

Jonathan Borlée miste in 2019 al het WK in Doha, waar België brons veroverde, met een blessure. Op de Spelen in Tokio was hij er wel bij, maar liep hij in de reeksen een spierscheur op en moest hij passen voor de finale, waarin zijn ploegmaats vierde eindigden. Ook op het WK indoor in maart, waar de Tornados goud wonnen, ontbrak Jonathan Borlée geblesseerd.

Aangeboden door onze partners