Wielrennen Elite Vrouwen Lotto Belgium Tour

Poolse Skalniak-Sojka wint na secondenspel met Shari Bossuyt

De Poolse Agnieszka Skalniak-Sojka volgt Lotto Kopecky op de erelijst van de Lotto Belgium Tour op na een beklijvende strijd met Shari Bossuyt. De slotrit werd gewonnen door de Nederlandse Annemarie Worst, die Bossuyt op de Kapelmuur in Geraardsbergen voorafging.

In goede omstandigheden begonnen de rensters aan De Gavers aan de slotrit, maar in de tweede wedstrijdhelft gingen de hemelsluizen open en werd het een ware slijtageslag. Evy Kuypers muisde er vanonder en kreeg het gezelschap van Kirstie Van Haaften, Alice Towers en Dominika Wlodarzyk. Ilse Pluimers, hardwerkend in dienst van leider Ally Wollaston, zorgde voor een hergroepering. Bos- en Congoberg in combinatie met Muur en Kapelmuur zorgde ervoor dat de kopgroep werd uitgedund. Jesse Vandenbulcke deelde een prik uit op een dertiental kilometer van het einde. Worst, Bossuyt en Van Haaften reageerden meteen. Loes Adegeest, die het bergklassement won, begon op kop aan de slotkilometer. Worst nam over met in haar spoor Bossuyt, Wollaston loste de rol en verspeelde de eindzege. Overtuigend snelde Worst naar de overwinning.

Witte trui voor Bossuyt

De Poolse tijdritkampioene Skalniak-Sojka, die in Chimay de proloog won, beet zich in het wiel van Bossuyt vast en dat volstond voor de eindzege. Bossuyt, twee keer tweede in deze driedaagse, eindigde op de dichtste ereplaats voor de Nieuw-Zeelandse Wollaston uit de ploeg van Jolien D’ Hoore. Wollaston won de groene puntentrui, Bossuyt de witte trui als beste jongere.(fdg)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent