Atletiek  Nacht van de Atletiek

Vaste klant Pieter-Jan Hannes niet op de afspraak: “Er is geen steeple”

Pieter-Jan Hannes: ”Ik heb drie grote afspraken voor ogen.”

Pieter-Jan Hannes: ”Ik heb drie grote afspraken voor ogen.” © If

Ondanks zijn groeiende vorm verzaakt Pieter-Jan Hannes aan de Nacht van de Atletiek zaterdag in Heusden-Zolder. “Voor de 1500m ben ik nog niet helemaal klaar en de 3.000m steeple staat niet op het programma.”

“Ik ben op dit ogenblik niet gefocust op de 1500m”, vertelt de 29-jarige Lubbekenaar. “Ik liet op de meeting van Luik wel een tijd van 3.40.81 afdrukken, maar ik ben er niet op getraind. Momenteel is de 3.000m steeple mijn nummer. Ik hoop in juli nog twee steeples te lopen. In elke wedstrijd spring ik beter over de balken. Dat was ook zo op het BK in Gentbrugge, waarin ik tweede werd in 8.50.52. Maar ik had beter kunnen doen. Er was niet de minste samenwerking tussen de atleten. Remi Schyns wilde voor de EK-limiet (8.30) gaan. Ik trachtte mee te gaan, terwijl Marco Vanderpoorten bleef zitten. Het werd een eenzame wedstrijd. Schyns verzwakte, zodat ik nog in zijn spoor kon komen. Ik zit niet met de EK-limiet in mijn hoofd, tenzij de twee wedstrijden die ik volgende maand voor ogen heb, zo goed zouden zijn dat ik via de Europese ranking nog naar München zou mogen gaan. Dat zal ik natuurlijk niet laten liggen.”

“Bijkomend argument om als vaste klant op de Nacht dit jaar niet op het appel te zijn, is dat drie opeenvolgende wedstrijden (het BK, Luik en de Nacht) op zes dagen tijd geen goed idee is. Zoals ik zei, ik had niet het gevoel om klaar te zijn voor een 1500m op topniveau. In Luik voelde ik dat 3.37/3.38 aankon, maar dat brengt me niet verder. Belangrijk voor mij is dat ik in de eerste plaats op de steeple stappen zet op de Europese ranking om volgende zomer toegang te krijgen tot de grotere meetings in het buitenland.”

Na de zomer is de pupil van ex-steepleloper Pieter Desmet niet van plan om rust te nemen. “Ik wil mijn training niet onderbreken, maar blijven groeien. Ik heb drie grote afspraken voor ogen: in 2023 het EK veldlopen in Brussel en het WK outdoor in Boedapest en in 2024 de Olympische Spelen in Parijs.”(eg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten