Karl Vannieuwkerke trapt ‘Vive le vélo’ af in Kopenhagen

Karl Vannieuwkerke is weer paraat voor een nieuw seizoen van ‘Vive le vélo’. 

Wielerfans, verenig u. Vanaf vrijdag verslaat Karl Vannieuwkerke opnieuw elke avond de Ronde van Frankrijk in een nieuwe jaargang van het onverwoestbare Vive le vélo. Op locatie, zoals vanouds. Beginnen doet hij, net zoals de wielrenners, in Denemarken. De eerste aflevering wordt opgenomen voor het operagebouw van Kopenhagen.

Wout Desmytere

De Tour 2022 start deze editie met een driedaagse in Denemarken. Daarna gaat het richting Calais, om dan via de kasseien van het noorden, de Vogezen, de Alpen en de Pyreneeën op 24 juli aan te komen in Parijs. Die avond weten we of de Sloveen Tadej Pogačar zijn derde Tour op rij wint.

Tijdens de eerste aflevering krijgt Vannieuwkerke aan zijn tafel het gezelschap van wielrenners Jan Bakelants en Laurens De Plus en Sarah De Bie, de echtgenote van Wout van Aert. De komende weken komen er nog een hele rist andere gasten over de vloer. Zijn al bevestigd: vaste waarde Eddy Planckaert, Axel Merckx en Roxane Knetemann, maar ook Youtube-fenomeen Average Rob, Thuis-acteur Jeroen Lenaerts en Erika Van Tielen.

Ook enkele onbekende Vlamingen zullen hun opwachting maken in het programma. Een tijdje geleden lanceerde Vannieuwkerke een oproep. Wie altijd al eens met de presentator over wielrennen en de dingen des levens wilde praten, kon zich kandidaat stellen als gast. Uit alle inzendingen zullen een aantal mensen worden geselecteerd, die plaats mogen nemen aan de tafel.

Eén en al Tour

Voorts blijft het concept van de talkshow hetzelfde. Sammy Neyrinck verzorgt opnieuw de reportages uit de buik van het peloton en sprokkelt opmerkelijke verhalen langs het parcours van de Tour. Er is ook de rubriek Touristique, om een vleugje Frankrijk in de Vlaamse huiskamers te brengen.

Sowieso is het de komende weken één al Tour de France op Eén. Alle ritten worden rechtstreeks uitgezonden met commentaar van Renaat Schotte en José De Cauwer. Maar ook op de radio krijgt de moeder aller wielertoernooien haar plekje. Gert Geens en Babette Moonen presenteren opnieuw drie weken lang Sporza Tour, waarin ze rechtstreekse flitsen en achtergrondverhalen uit de wedstrijd brengen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook