Actrices Brenda (53) en Annelies (44) schitteren als ‘Buffalo bitches’: “Na Gunther Schepens zijn we nu zot van Laurent Depoitre”

 

 ©  fvv

Gent -

De hevigste supporters van KAA Gent zijn terug: ‘Buffalo bitches’ Kimberly en Tiffany. De dames die gek zijn van knokken en de kuiten van Gunther Schepens worden in de podcast schitterend neergezet door actrices Brenda Bertin (53) en Annelies D’Hooge (44).

Simon Dekaezemaker

“Sven Kums mag naast me staan: ik zou hem niet herkennen”, zegt Brenda Bertin. Haar collega Annelies D’Hooge barst in lachen uit. “We zijn totaal geen echte Buffalo’s of voetbalfans, sorry daarvoor. Alleen voor de Rode Duivels op kampioenschappen supporteren we, zoals veel Belgen.”

Twintig jaar geleden waren de actrices een hit in Buffalo bitches, een fictieve reportage van Eva Moeraert (41) over de enige twee leden van een vrouwelijke hooliganclub. In sappig Gents vertelden ‘Kimberly’ en ‘Tiffany’ toen over hun passie voor knokken, voetbal en de kuiten van Gunther Schepens.

Laurent Depoitre

“Of we echt zot zijn van Gunther? Hij was enige voetballer die we toen kenden”, zegt Annelies lachend. “Laurent Depoitre zou vandaag de nieuwe Gigi zijn.” Waarop Brenda inpikt: “We spelen echt typetjes die heel ver van ons af staan. Ik ben tegen geweld en in de cel heb ik nooit gezeten.”

 

 ©  fvv

Twintig jaar later hebben niet alleen hun personages maar ook de actrices privé een ander leven. Brenda werkt als vroedvrouw bij i-mens en speelt nog een klein beetje. Annelies heeft de acteerwereld volledig achter zich gelaten en opende in West-Vlaanderen haar eigen webshop Kruidbar met medicinale planten. Maar onlangs belde Eva Moeraert met een klein vraagje.

LEES OOK.‘Buffalo Bitches’ Kimberley en Tiffany zijn terug van weggeweest: “Luisteraars bleven maar vragen hoe het met hen ging”

“Een vervolg op Buffalo bitches maken? Ik wist even niet goed wat denken”, zegt Annelies. “We hebben elkaar gebeld en gevraagd wat de ander dacht”, zegt Brenda. “Het kriebelde bij ons nog steeds. Eva had een scenario gemaakt en we besloten er volledig voor te gaan.”

Nederlandse acteur

De nieuwe, vierdelige podcastreeks brengt het verhaal van Tiffany en Kimberly vandaag. Hun leven blijkt verrassende wendingen te hebben genomen. Klein spoiler: de vriendschap is om zeep en Kimberly is getrouwd. Ze heeft een kind met een Nederlandse hooligan, gespeeld door Mads Wittermans (Lees hieronder).

“De samenwerking met Mads was fantastisch”, zegt Brenda. “Ik verstond zijn sappige accent niet altijd, maar we deden het lukken”, zegt Annelies. “Wie weet wordt deze reeks een opstapje naar nieuwe opdrachten. Wat meer podcasts inspreken en acteren? Daar zeg ik niet neen tegen.”

 

 ©  Vincent Peetermans

Nederlandse acteur versterkt ‘Buffalo bitches’: “Plat Gents was moeilijk te verstaan”

In de nieuwe podcastreeks van Buffalo bitches blijkt Kimberly getrouwd te zijn met een Nederlandse hooligan uit Utrecht. Ze hebben samen zelfs een kindje. Die rol van echtgenoot wordt gespeeld door de Nederlandse acteur Mads Wittermans, bekend van de misdaadreeks Penoza.

“Ik was onmiddellijk fan van het verhaal”, zegt de acteur. “Je leeft enorm mee met de vrouwen. Tijdens de opnames was het plat Gents soms moeilijk te verstaan, maar het lukte uiteindelijk wel. (lacht) Net zoals de dames moet ik toegeven: ik ben geen echte voetbalfan. Mijn zoontje is een grote fan van FC Groningen, ik hou alleen van de sfeer erbij. Dus een echte hooligan zou ik nooit kunnen zijn.”

De podcast is vanaf 1 juli te beluisteren via www.gentenaar.be en de bekende podcastplatformen.

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent