Zeven gewonden door onweer op Frans festival Eurockéennes de Belfort: Stromae en Nick Cave geannuleerd

 

 ©  AFP

Er zijn donderdag zeven gewonden gevallen op Eurockéennes de Belfort, een van de grootste Franse festivals, toen een zwaar onweer uitbrak. De concerten van donderdagavond en vrijdag werden geannuleerd.

adbBron: BELGA, Le Monde

Door de hevige wind en regen is rond 16.30 uur, net nadat het festival de deuren opende, een tent ingestort voor de ingang van het festivalterrein. Daarbij raakten zeven mensen gewond, aldus de prefect van het Territoire de Belfort, Raphaël Sodini, die ter plaatse kwam. Een van hen werd naar het ziekenhuis overgebracht met meerdere breuken.

Het onweer veroorzaakte ook aanzienlijke schade op het festivalterrein en op de camping. Een paal van het hoofdpodium viel om, er was schade aan het dak, en rond het podium moesten omgevallen bomen verwijderd worden met kettingzagen. De organisatie heeft het over “plots en onverwacht” slecht weer en een “gewelddadige wind”.

“Ons eerste doel is om de veiligheid van de festivalgangers, de medewerkers en de vrijwilligers te verzekeren”, zegt organisator Matthieu Pigasse. Het is de bedoeling dat het vierdaagse festival wordt voortgezet, “maar het is vrijdag niet mogelijk om de site te openen vanwege de schade”.

De tickets voor donderdag en vrijdag worden terugbetaald. Alle structuren zullen grondig gecontroleerd worden voor het festival heropent op zaterdag.

Stromae

Donderdag stonden onder meer de Belg Stromae en het Franse DJ-duo Bob Sinclar en Pedro Winter op de affiche, vrijdag zouden onder meer Nick Cave & The Bad Seeds en Diplo optreden.

Stromae deelde op Instagram zijn teleurstelling over het nieuws dat zijn optreden werd geannuleerd wegens het slechte weer. “Mijn gedachten zijn bij de festivalgangers die al aanwezig zijn en bij al het personeel. Wees voorzichtig.”

 

Het festival kon voor het eerst weer plaatsvinden na twee geannuleerde edities wegens de coronapandemie.

In ons land is donderdag Rock Werchter van start gegaan. Ook hier regende het hard, maar gelukkig zonder schade op het festivalterrein.

LEES OOK. Modderige weide en aanschuiven voor warme drankjes, maar regen is geen spelbreker op eerste dag Rock Werchter

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten