Wielrennen  Beloften Omloop Het Nieuwsblad

Luca De Meester rijdt in zijn achtertuin: “Ik verwacht vuurwerk”

Luca De Meester: “Als laatstejaars sta ik voor het jaar van de waarheid.”

Luca De Meester: “Als laatstejaars sta ik voor het jaar van de waarheid.”© Geert De Rycke

Voor Vlierzelenaar Luca De Meester (22) betekent de start en aankomst in Borsbeke dat de ontknoping van de Omloop Het Nieuwsblad zich in zijn eigen achtertuin afspeelt. De laatstejaars wil graag scoren met het oog op een profcontract.

Wim Redant

In het Nederlandse Mierlo schreef De Meester vijf weken geleden de Regiobank Kersenronde op zijn naam. De zoon van ex-prof Hans De Meester wil graag een verlengstuk breien.

“Ik zit aan drie zeges en draaide ondanks de vele tegenslagen een goed voorjaar met vele top-10-plaatsen in grote koersen. Ik kijk geweldig uit naar de Omloop Het Nieuwsblad. De aankomststreep ligt op amper drie kilometer van mijn ouderlijke woonst. We krijgen nagenoeg hetzelfde parcours van de profs voorgeschoteld met wel slechts twee keer in plaats van driemaal de Haaghoek. Ik hoop dat er hard gekoerst wordt met een sterke schifting. Met naast de vele hellingen en kasseistroken ook nog eens een lastige aankomst kan je er donder op zeggen dat zaterdag geen ‘pannenkoek’ wint.”

De Meester ziet zichzelf als outsider en weet waar het gevaar loert. “Lotto-Soudal heeft een sterk blok. Een vlucht zonder een Lotto-renner aan boord lijkt sowieso een doodgeboren kind. Liam Slock is sterk op dreef en geldt misschien wel als de topfavoriet. Als laatstejaars sta ik voor het jaar van de waarheid. Eigenlijk voelde ik me vorig jaar al klaar om de stap naar de profs te zetten. Met een knalprestatie in de Omloop kan je aankloppen bij de ploegleiders.”

Zondag verkende Luca de Omloop met de ploeg. “Mijn grootouders wonen aan de aankomst. De finale ken ik op mijn duimpje. Ik ben wel geen topfavoriet, want ik laste in juni een break van een week in na een druk voorjaar en zit nog niet aan mijn piek. De vorm is wel best in orde. Het parcours is even lastig als vorig jaar, maar toen werd er met dertig renners gespurt. Hopelijk raakt de kopgroep nu wel uitgedund.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten