Wielrennen elite 2/U23 BK-ploegentijdrijden

Bataia Brigade laat niets aan het toeval over

Jari Verstraeten.

Jari Verstraeten.© MVH

De Bataia Brigade heeft na de zilveren medaille van Jari Verstraeten op het BK-tijdrijden in Gavere en de dichte ereplaatsen van Jef Van Meirhaeghe en Filip Speybrouck de wind in de zeilen. In het Limburgse Montenaken mikt het team naar een stek bij de beste vijf.

Dat Team Elevate p/b Home Solution Soenens, de uittredende kampioen, en het Lotto Soudal Development Team ook nu de favorietenlijstjes topt, is de logica zelf. De strijd om de derde podiumplaats boeit. “We moeten realistisch zijn: het podium kan alleen als alles, maar dan ook alles, meezit. Van de twee topteams is bekend dat ze specialisten in hun rangen hebben”, zegt Jari Verstraeten.

Zaterdag arriveren de renners van de Bataia Brigade in Montenaken. “Zo krijgen we de tijd om het parcours grondig te verkennen. We overnachten er in de buurt. Vorige zaterdag hebben we geprobeerd om in de Vlaamse Ardennen, op golvende wegen, een simulatie te maken van het parcours in Montenaken. In het ploegentijdrijden is het de kunst om zich aan te passen aan elkaar. Dat hebben we uitgetest en dat viel goed mee. Het is de bedoeling om met vijf van de zes renners de finish te halen. De sterkste renners nemen de langste kopbeurten voor hun rekening. De andere renners (Jules Vandekerckhove, Michiel Martens en Tim Debaene, red.) proberen een egaal tempo vast te houden.”

“Het is jammer dat er geen apart klassement is voor de clubteams met alleen elite 2-renners. Tegen de beloften, die professioneel met wielrennen bezig zijn, kunnen we niet opboksen, maar we gaan het wel proberen.”(fdg)

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent