Wielrennen beloften Omloop Het Nieuwsblad in Borsbeke

Gianluca Pollefliet koerst voor het eerst in de Vlaamse Ardennen

Gianluca Pollefliet: “Ik focus me nu op de Omloop maar dan gaat alle aandacht naar het EK in Portugal.”

Gianluca Pollefliet: “Ik focus me nu op de Omloop maar dan gaat alle aandacht naar het EK in Portugal.” © Marc Van Hecke

Het blijft wennen nu de Omloop Het Nieuwsblad van Grotenberge naar Borsbeke is verhuisd. Op Grotenbergeberg sprintten veel renners zich de wielerhemel in en versierden ze via een glansprestatie in de Omloop een stek bij de profs. Vorig jaar won Arnaud De Lie er voor Milan Fretin, Lotto Soudal U23 op één en twee. Gianluca Pollefliet (20) is aan verkennen toe.

Freddy De Geest

“Ik heb nog nooit over die bekende hellingen in de Vlaamse Ardennen gekoerst”, verrast Hammenaar Gianluca Pollefliet. “Uiteraard ben ik er op training al regelmatig overgereden, maar in koers nog nooit. Ik denk dat dit parcours me wel moet liggen, maar het blijft afwachten hoe het verloopt. Korte explosieve inspanningen liggen me en dus moet ik op de spitse hellingen wel kunnen overleven. Aan het nerveuze gewriemel in de aanloop naar de belangrijkste hellingen zal ik wel moeten wennen. Dat de Bosberg op 45 km van de finish ligt, kan betekenen dat er zich een grote groep meldt voor de sprint in Borsbeke. Wij proberen de leidersplaats van Jelle Harteel te verdedigen. Kan de ploeg weer een collectief sterke prestatie neerzetten, dan kunnen we ook de koppositie in het ploegenklassement vasthouden. Aan de U23 Road Series bewaar ik goede herinneringen na de winst in Terneuzen tijdens het H4A Internationaal Beloften Weekend.”

Pollefliet werkt naar het EK-piste in Anadia toe, maar combineert de piste met wegwedstrijden. Met Lindsay De Vylder won Gianluca recent een ploegkoers. In Ardooie mikte Gianluca in de roos. “Ik focus me nu op de Omloop, maar vanaf volgende week zetten we via een stage in het VWEM de laatste rechte lijn in naar het EK in Portugal. De nieuwe pistecoaches Tim Carswell en Kenny De Ketele zorgen voor een andere trainingsaanpak en daar zullen we heel snel de vruchten van plukken. Daar ben ik van overtuigd. Het Belgisch record in de ploegenachtervolging is een doel. Noah Vandenbranden, Tuur Dens, Thibaut Bernard, Brent Van Mulders en ik gaan proberen om dat te realiseren. In Anadia zal ik ook de afvalling en de ploegkoers (met Tuur Dens, red.) rijden.”

Bij Sport Vlaanderen-Baloise zien ze met Arne Marit en Rune Herregodts renners vertrekken en de kans is groot dat er nog renners andere oorden opzoeken. Kan de snelle Pollefliet de leemte opvullen? “Er waren al contacten, maar er is nog niets concreets.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten