Tennisclub De Dageraad opent zes gloednieuwe padelvelden: “De lichten gaan om 22.10u automatisch uit”

Voor de zes nieuwe padelvelden van tennisclub De Dageraad in Beerse zijn twee tennisvelden moeten wijken. © RR

Beerse -

Tennisclub De Dageraad uit Beerse surft mee op de rage van de padelsport. Aan de terreinen in de Rerum Novarumlaan neemt de club dit weekend zes gloednieuwe padelterreinen in gebruik.

Bart Van den Langenbergh

Liefhebbers van padel kunnen voortaan ook een balletje slaan op zes nagelnieuwe padelvelden aan tennisclub De Dageraad tussen de Antwerpseweg en de Rerum Novarumlaan in Beerse. Het was aanvankelijk de bedoeling om vier padelvelden, met een uitbreiding naar zes terreinen, te installeren, maar het zijn er uiteindelijk meteen zes exemplaren geworden. “We hadden de prijzen van de kooien van vorig jaar nog kunnen behouden, waardoor we meteen ook alle zes velden hebben aangelegd”, legt Filip Gouwy van De Dageraad uit. “Voor de nieuwe padelvelden zijn er twee tennisterreinen moeten verdwijnen. Maar we houden nog altijd zes tennisvelden en drie indoortennisvelden over.”

De club investeerde in totaal 250.000 euro in de aanleg van de padelvelden in openlucht. De sportvereniging probeert de mogelijke overlast voor de buurt zo veel mogelijk te beperken. “Bij ons kan er maar tot 22u padel worden gespeeld. Om 22.10u gaan de lichten automatisch uit”, zegt Filip Gouwy. “De huizen zijn ook niet vlak naast de terreinen gelegen en we hebben de kooien dwars geplaatst. De padelvelden vormen ook een extra geluidsisolatie tegen het verkeer op de drukke Antwerpseweg.”

De Dageraad pakt op zaterdag 2 juli en zondag 3 juli uit met een openingsweekend van de padelvelden. Zaterdagvoormiddag vindt een padelinitiatie verzorgd door Play Academy Tennis en Padel plaats. Op zondag 3 juli is er van 16u tot 19u een openingsreceptie.

Voor de zes nieuwe padelvelden van tennisclub De Dageraad in Beerse zijn twee tennisvelden moeten wijken. © RR

www.tcdedageraad.be

Aangeboden door onze partners