Wielrennen Beloften Omloop Het Nieuwsblad

Michiel Nuytten: “Afwachten hoe lichaam reageert na rustperiode”

Michiel Nuytten: “Zaterdagavond zal ik een heel stuk wijzer zijn.”©  VDB

Michiel Nuytten verdedigt zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad zijn derde plaats in de Belgisch-Nederlandse U23 Road Series. “Ik weet niet precies waar ik sta na mijn rustperiode”, zegt de derdejaarsbelofte van EFC-L&R-AGS.

Michel Vanden Heede

“Na Waver-Rijmenam (waar hij tiende werd, red.) ben ik ziek geworden”, vertelt Nuytten. “Vorig weekend hervatte ik in de kermiskoers in Ardooie. Ik kon er de beslissende aanval inluiden, maar in de spurt moest ik het stellen met de vierde prijs. Echt super voelde ik me niet. Ik zit met vraagtekens.”

Wel had Nuytten in de voormiddag al een stevige training voor het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden van zondag in Montenaken afgewerkt. “Ik hoop dat ik snel weer het niveau van april en mei haal. Toen verzamelde ik een pak ereplaatsen in binnen- en buitenland. In bijna alle wedstrijden speelde ik een rol van betekenis. Alleen de kers op de taart ontbrak. Ik besef dat ik een grote zege nodig heb om hogerop te geraken.”

Heel stuk wijzer

“De kloof met leider Jelle Harteel en Len De Pauw in de U23 Road Series is niet groot, maar het valt af te wachten hoe mijn lichaam zal reageren in deze eerste grote afspraak van mijn tweede seizoensblok. Er liggen veel kapers op de kust. Het niveau zal hoog liggen. Zaterdagavond zal ik een heel stuk wijzer zijn”, aldus Nuytten, die ook start in de klimkoers in Herbeumont.

Het is ook uitkijken naar die andere derdejaarsbelofte Jelle Vermoote. De man in vorm van Acrog-Tormans is net terug van een stage in de Vogezen. De Pervijzenaar wil in de Omloop Het Nieuwsblad zijn benen testen in functie van het Europees kampioenschap in het Portugese Anadia. “Ik had niet verwacht om geselecteerd te worden. Hopelijk kan ik op mijn elan doorgaan”, zegt Vermoote. “Ik zou graag prof worden. Een stek bij Sport Vlaanderen-Baloise zou mooi zijn.”

Ook die andere EK-ganger Robin Orins is van de partij in de Herzeelse deelgemeente Borsbeke. Net als leider Jelle Harteel, die zich klaarstoomde via een oefenkamp op Spaanse bodem.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten