Nancy Snels neemt bevoegdheden over van betreurde Rommy Swinnen

Nancy Snels heeft de eed afgelegd als schepen in Beerse, als opvolgster van de betreurde Rommy Swinnen. 

Nancy Snels heeft de eed afgelegd als schepen in Beerse, als opvolgster van de betreurde Rommy Swinnen. © RR

Beerse, Vlimmeren

Nancy Snels (CDE-Vlim.be) uit Vlimmeren heeft op de gemeenteraad van donderdagavond in Beerse de eed afgelegd als vierde schepen. Na het overlijden van partijgenote Rommy Swinnen neemt Nancy Snels haar bevoegdheden over. Ze is voortaan schepen van Burgerzaken, Kinderopvang, Sport, Gezondheid, Wijken en buurten.  

Nancy Snels maakte al deel uit van de gemeenteraad, de raad voor maatschappelijk welzijn en de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf (AGB) in Beerse. Rommy Swinnen verloor op 17 juni de strijd tegen kanker en moest in het schepencollege worden vervangen. “Hoewel er na het overlijden van Rommy geen meerderheid meer was om al onmiddellijk een nieuwe schepen aan te duiden, werd de voltallige oppositie gevraagd of ze bereid was om de akte voor de aanstelling van Nancy Snels als schepen te willen ondersteunen. We stelden de vraag los van politieke overtuiging of van enige partijdigheid, maar wel met een verantwoordelijkheid voor ons lokaal bestuur”, zegt burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be). “Elke partij verklaarde zich hiertoe bereid. Dat is een knappe geste van de oppositie en tegelijk ook een bijzonder mooi eerbetoon aan Rommy Swinnen.”

Naast de toetreding van Nancy tot het schepencollege, zijn er nog enkele andere verschuivingen binnen de raden. Nelly Mols (CDE-Vlim.be) trad toe tot zowel de gemeenteraad, de raad voor maatschappelijk welzijn als de raad van bestuur van het AGB. Ze was al lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst.

Nelly Mols is voortaan gemeenteraadslid in Beerse voor CDE-Vlim.be. 

Nelly Mols is voortaan gemeenteraadslid in Beerse voor CDE-Vlim.be. © RR

Pieter Eyckens (Beersplus) stapte in het bijzonder comité voor de sociale dienst. Hij neemt de plaats in van Kim Van Cleuvenbergen (Beerseplus), omdat zij sinds 1 juni in dienst is van het OCMW en daardoor geen mandaat meer kan uitoefenen. Pieter Eyckens legde donderdag tijdens de raad voor maatschappelijk welzijn in Beerse de eed af. (bvdl)

Pieter Eyckens (Beerseplus) maakt zijn intrede in het bijzonder comité voor de sociale dienst in Beerse. 

Pieter Eyckens (Beerseplus) maakt zijn intrede in het bijzonder comité voor de sociale dienst in Beerse. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten