De politie, uw vriend: agenten krijgen ijsje van bewoners omdat ze alcoholcontroles uitvoeren

De politie hield een alcoholactie in het kader van de bob-zomercampagne.

De politie hield een alcoholactie in het kader van de bob-zomercampagne.© VKK

Kuurne -

De politiezone Vlas (Kortrijk-Kuurne-Lendelede) controleerde woensdagavond en -nacht in Kuurne op alcohol achter het stuur. De resultaten waren bemoedigend. De mannen van de wet kregen zelfs een ijsje als bedanking.

Kris Vanhee

De actie was een samenwerking van zowel de verkeerspolitie, de wijkwerking, interventieteams en het bijzonder bijstandsteam (Tares). Tussen 19 uur en 01.45 uur werd op verschillende tijdstippen gecontroleerd in de Brugsesteenweg, in de Leiestraat en op het Marktplein van Kuurne. In totaal werden 316 bestuurders, ook motorrijders, tegengehouden en onderworpen aan een blaastest. Als dit positief was, werd overgegaan tot een ademtest.

“Vier bestuurders hadden te veel gedronken, wat overeenkomt met 1,2 procent”, meldt de politie. “Twee bestuurders kregen een proces-verbaal en zes uren rijverbod. Twee anderen moesten een onmiddellijke inning betalen van 179 euro en kregen ook drie uren rijverbod. Twee bestuurders droegen hun gordel niet en één motorrijder droeg zijn helm niet correct.”

Vrijwillig aangeboden voor controle

De politie is niet altijd de vijand bij alcoholcontroles. Woordvoerder Thomas Detavernier: “Het nieuws van de alcoholcontroles ging snel rond in Kuurne. Veel bezoekers van een evenement in Diedjies Kuurne lieten zich ophalen of namen een taxi naar huis. Een aantal feestvierders kwam zich vrijwillig aanbieden voor een alcoholtest voor achter het stuur te kruipen. De actie was dus meer dan geslaagd. Onze politiemensen kregen van enkele bewoners uit de Brugsesteenweg, als blijk van waardering voor de actie, zelfs een verfrissend ijsje.”

De controle past in de bob-zomercampagne.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten