Buurt laakt gebrekkige communicatie over heraanleg drukke steenweg: “Traagste wat je kan doen, is mij een mail sturen”

Comfortabel en veilig is de Evergemsesteenweg allesbehalve. Vooral de fietsers zijn er de pineut.

Comfortabel en veilig is de Evergemsesteenweg allesbehalve. Vooral de fietsers zijn er de pineut. © Erwin Mynsberghe

WONDELGEM -

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) heeft donderdag tijdens een druk bijgewoonde infovergadering uitleg gegeven over de heraanleg van de Evergemsesteenweg in Wondelgem. Die start midden augustus en duurt tot het bouwverlof van 2024.

Erwin Mynsberghe

“Het traagste wat je kan doen, is mij een mail sturen. Ik krijg zo’n 300 mails per dag.” Filip Watteeuw kreeg in de sportzaal van basisschool De Regenboog heel wat vragen over gebrekkige communicatie. Het afgelopen jaar, tijdens de nutswerken op de Evergemsesteenweg, was dat volgens omwonenden en lokale handelaars een ramp.

“Ik heb op eigen initiatief een Facebookpagina over de werken moeten starten, want mijn mails naar het stadsbestuur bleven onbeantwoord”, vertelde bakker Jonas Van der Jeught. Watteeuw raadde aan om naar Gentinfo te bellen en een vertegenwoordiger van de buurt kan op maandagochtend deelnemen aan de werfvergadering. (lees verder onder foto)

 

 ©  Erwin Mynsberghe

Andere veelvoorkomende vragen gingen over de bereikbaarheid van woningen met de wagen (“Soms enkele dagen niet”) en of er aan handelszaken tijdelijke parkeerplaatsen kunnen komen (“We zullen dat bekijken”).

Na de nutswerken is het midden augustus tijd voor de echte heraanleg van de Evergemsesteenweg, een van de drukste verbindingswegen in Wondelgem richting R4. “Het was even schrikken toen ik het zag, maar het is al van 2015 geleden dat we gestart zijn met dit project. Er waren wat grondverwervingen nodig en die vergen veel tijd, maar de heraanleg is echt nodig. De Evergemsesteenweg moet veiliger, groener en comfortabel, nu is dit geen moderne weg”, zegt Watteeuw. (lees verder onder foto)

 

 ©  Stad Gent

De heraanleg van de Evergemsesteenweg zal twee jaar duren. De straat krijgt een volledig nieuwe weginfrastructuur en een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. Over het volledige traject komen er brede voetpaden. De nieuwe fietspaden grenzen aan de rijweg, maar liggen hoger om ze veiliger te maken.

Aan de zijde met de even huisnummers ligt er een parkeerstrook tussen het fietspad en het voetpad. Bomen op regelmatige afstand van elkaar moeten de parkeerstroken een groene toets geven. Het kruispunt met de Sint-Markoenstraat, de Morekstraat en de Vierweegsestraat krijgt eveneens een integrale heraanleg die 3 tot 4 maanden zal duren. Om de onvermijdelijke hinder enigszins verteerbaar te houden, zal worden gewerkt in vijf fases en met twee grote omleidingen.

LEES OOK: Drukke steenweg deze week helemaal dicht: langverwachte vernieuwing gaat van start

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent