16 plaatsen én zicht op de Coupure: op dit nieuwe terras is het goed toeven

 

 ©  fvv

Gent -

Eetbar De Kokmadam van ‘madam’ Céline (29) en ‘kok’ Pieter (29) heeft sinds kort een eigen terras met zestien zitplaatsen. Het is een van de weinige plaatsen op de Coupure waar je rustig buiten kan tafelen.

Simon Dekaezemaker

“Pieter heeft in één week tijd alles zelf ineen gestoken”, legt Céline De Beuf uit. “We wilden al langer een terras maar de vergunning liet even op zich wachten. Ons zomerterras mag tot november buiten staan en op de stoep hebben we nu ook enkele plekken, in totaal goed voor zestien plaatsen.”

Op de hoek van Coupure Links en Bijlokehof zat twintig jaar geleden de broodjeszaak Piccolo. Toen de zaakvoerder plots overleed, kwamen studentenkoten in de plaats. Vorig jaar besliste Céline samen met haar partner Pieter De Mulder om nieuw leven in de zaak te brengen. De Kokmadam was geboren.

Zelfgemaakt ijs

In de eetbar kan je terecht voor ontbijt, lunch, broodjes én aperitief. Het menu is beperkt, maar alles is versgemaakt. De Kokmadam is bijna een jaar open en groeide uit tot een vaste waarde in de buurt. “Ons publiek is divers: studenten, buurtbewoners of werkmensen”, zegt Celiné.

Het nieuwe terras moet een extra troefkaart zijn voor De Kokmadam. “Met het goede weer profiteren veel klanten ervan om de terras uit te proberen”, zegt Céline. “We verkopen nu ook zelfgemaakt ijs met kardemom in plaats van vanille: ideaal om van te genieten op ons terras in de zomermaanden.”

LEES OOK.Hij de kok, zij de madam. Pieter en Céline openen nieuwe eetbar aan de Coupure: “Een stiekeme droom”

 

 ©  fvv

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent