Snoep bekend van Instagram en TikTok te koop in nieuwe Gentse winkel: “We volgen alle trends”

Esther (links) en haar baby en Kim (rechts) openden vrijdag de nieuwe winkel in Gent. 

Esther (links) en haar baby en Kim (rechts) openden vrijdag de nieuwe winkel in Gent. ©  fvv

Gent -

Achter een bonte gevel in de Koestraat vind je vanaf nu Sour Patch Kids, Reese’s Puffs, Dr. Fire Blast Balls en honderden andere lekkernijen van overal ter wereld. Nooit van gehoord? Dan heb je wellicht geen kinderen in huis. “Ze komen hier binnen met de gsm in de hand om de snoep te tonen die ze kennen van Instagram en TikTok.”

Max Dedulle

Is Sugar & Sweets de meest kleurrijke winkel van Gent? Zou best kunnen. Het eerste wat opvalt, is de muur aan de linkerkant met niet minder dan 125 soorten schepsnoep. Je vindt er klassiekers als colaflesjes, draculatanden, smurfen en beertjes, maar ook zure peren, veters met appelsmaak, zeesterren en nog veel meer. “De zakjes zijn hersluitbaar”, zegt Kim Cauwenberghs, die de winkel uitbaat. “Daardoor blijft de snoep langer vers. Perfect om te bewaren of om deze zomer mee te nemen op vakantie.”

Daarnaast wordt de winkel helemaal ingepalmd door snoep, chips, koeken, energiedrank en ontbijtgranen uit onder meer de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Japan en Canada. Veel van de merknamen klinken bekend in de oren, maar vind je hier in een bijzondere variant. Wat dacht je van Twix met gembersmaak, Kit Kat met munt of een Monster-energiedrankje met koffiesmaak? (lees verder onder de foto)

De bontgekleurde winkel valt meteen op in de Koestraat. 

De bontgekleurde winkel valt meteen op in de Koestraat. ©  fvv

TikTok

Andere snoep in het aanbod van Sugar & Sweets klinkt minder bekend in de oren. Al gehoord van Twizzers, Brainlickers, Airheads en Toxic Waste? “Maar de kinderen kennen het allemaal”, zegt Kim. “Ze leren het kennen via Amerikaanse Instagrammers of TikTokkers en willen het zelf proeven. Ze komen soms letterlijk binnen met de gsm in de hand, om ons filmpjes te tonen.”

Het is al de vijfde winkel van Sugar & Sweets in Vlaanderen. Voor zaakvoerder Esther Willems is het zaak om steeds mee te zijn met de nieuwste snoeptrends. “We zijn er dagelijks mee bezig”, zegt ze. “Maar veel mensen komen gewoon voor de ‘normalere’ lekkernijen. In een snoepwinkel werken is echt een feestje. Iedereen gaat hier met de glimlach buiten.” (lacht)

Meer info vind je op www.sugarandsweets.beKoestraat 27, 9000 Gent

Je vindt er heel wat lekkernijen die je misschien kent uit het buitenland. 

Je vindt er heel wat lekkernijen die je misschien kent uit het buitenland. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent