Harry Potter heeft nu al twee winkels in Gent: “In de binnenstad hangt een magische sfeer”

 

 ©  FVV en archief/Isopix

Gent -

Naast zeven boeken, elf films en miljoenen fans telt het fenomeen Harry Potter nu ook twee winkels in Gent. In de Sint-Niklaasstraat opende deze week Magic’Alley, waar ook Dreuzels terechtkunnen voor toverstaven, gewaden, juwelen en meer.

Max Dedulle

Zelfs een kwarteeuw nadat het eerste boek uit de reeks is verschenen, blijft de toverwereld van Harry Potter onverminderd populair. Magic’Alley, de winkel die dinsdag is geopend, bevindt zich vlak naast de tramhalte Korenmarkt. Wanneer de deuren van de tram openschuiven, zie je heel wat gezichten oplichten en mensen nieuwsgierig binnenschuifelen.

“Verbaast me niets”, zegt Justine Duchatelet (34) van achter haar toonbank. “Zoveel mensen zijn opgegroeid met Harry Potter. Zowel kinderen als volwassenen kunnen zich erin herkennen. De verhalen zitten vol met levenslessen en hebben een duister randje. En dan is er natuurlijk de magie, dat vindt iedereen leuk.” (lees verder onder de foto)

In Magic’Alley vind je ook rugzakken van Loungefly. 

In Magic’Alley vind je ook rugzakken van Loungefly. ©  fvv

Toverhoofdstad

De vele fans kunnen hun knoeten, sikkels en galjoenen (of gewoon euro’s) in Magic’Alley inruilen voor toverstaven, beeldjes, mokken en vele andere spullen uit de toverwereld. Later komen daar nog onder meer chocokikkers, de beroemde ‘Smekkies in alle smaken’ en andere zoetigheid bij. Naast het Harry Potter-aanbod vind je er ook de populaire rugzakken van Loungefly, met figuren van onder meer Disney en Star wars.

Gent wordt zo stilaan de toverhoofdstad van Vlaanderen. In oktober opende in de Onderstraat al The Wizard Store. “Maar Gent is groot genoeg voor twee Harry Potterwinkels”, vindt Justine. “Het aanbod is iets anders en we zitten ver genoeg uit elkaar. Magic’Alley bestond al tien jaar in Luik, maar we wilden absoluut een winkel in de Gentse binnenstad. Hier hangt al zo’n magische sfeer, die past ons als gegoten.”

Magic’Alley, Sint-Niklaasstraat 23,Gent

LEES OOK. Exact 25 jaar geleden kwam het eerste boek over Harry Potter uit, die ene knullige tovenaar die de wereld zou veroveren

Ook een grote 3D-puzzel van Zweinstein ontbreekt niet. 

Ook een grote 3D-puzzel van Zweinstein ontbreekt niet. ©  fvv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent