Na Elise Mertens stoomt ook David Goffin door naar vierde ronde Wimbledon

 ©  REUTERS

Een overtuigende zege tegen Ugo Humbert (ATP 112) loodst David Goffin (ATP 58) voor het eerst sinds de US Open 2020 naar de laatste zestien van een major. “Ik sta waar ik wil staan.“ Met de Amerikaan Frances Tiafoe (ATP 28) krijgt Goffin zondag opnieuw een haalbare tegenstander.

Marc Vermeiren, Jonas WithouckBron: Belga

“On ne change pas une équipe qui gagne.” Net als in de vorige rondes had Wimbledon interviewzaal 7 toegewezen aan David Goffin. En net als toen waren twee Vlaamse journalisten – uw reporter en zijn collega van de VRT-radio – op post om te luisteren. Goffins oneliner illustreert alleszins het goede humeur waarmee hij zich doorheen de All England Club begeeft. “Mijn basisniveau komt steeds hoger te liggen. Elk tornooi speel ik beter en beter. Ik sta waar ik hoopte te staan. De dubbel Roland-Garros/Wimbledon was mijn objectief en dat is gelukt.“

Ugo Humbert bleek gevaarlijker dan zijn bescheiden ranking (ATP 112) laat vermoeden. Zo won de Franse grasspecialist vorig jaar het tornooi van Halle, wipte hij hier het derde reekshoofd Casper Ruud en stuurde hij Goffin bij hun enige onderlinge duel – op de European Open in Antwerpen 2019 - met 6-3, 6-1 wandelen. “Het was een moeilijke match, waarin Ugo heel goed begon, met sterke opslagen en veel winners. Maar van zodra mijn returns beter liepen, geraakte ik beter in de match.”

Goffin gaf de eerste set uit handen, maar nam nadien over. Bij een achterstand van 2-1 in sets en 2-0 in games leek Humbert in de touwen te hangen. “Maar op dat moment schudde hij de spanning van zich af. Hij begon op alles te meppen en ik kon niet veel weerwerk bieden. Drie-vier spelletjes leek hij als enige tussen de lijnen te staan. Hij miste amper.“

 ©  BELGA

2-0 voor Goffin werd 2-5 voor Humbert, maar net dan kende Goffin zijn beste periode. “Ik ben altijd kalm gebleven. Laat hem maar spelen, dacht ik, we zullen wel zien wat er gebeurt. Om de match te beslissen, haalde ik echt een superniveau. Ik ben heel content.”

Editie 2020 was gesneuveld door de pandemie, editie 2021 miste Goffin door een blessure. Zijn eerste Wimbledon sinds 2019 lijkt nu al geslaagd. “Op mijn favoriete toernooi opnieuw de achtste finale bereiken, doet goed aan het vertrouwen en aan de moraal. Hopelijk is het nog niet afgelopen. Of ik mijn topniveau benader? Mijn tennis is behoorlijk solide, mijn returns draaien en ik sta sterk op mijn benen, maar het kan nog altijd beter. Mijn beste Wimbledon dateert van 2019, toen ik fysiek me echt geweldig had voorbereid.”

 ©  BELGA

Zondag staat Frances Tiafoe (ATP 28) aan de overkant van het net. In hun onderlinge duels haalt Goffin met 4-1 duidelijk de bovenhand, met onder meer vorige maand een zege op Roland-Garros. “Maar zijn spel is veel beter geschikt voor gras dan voor gravel. Amerikanen houden niet van die ondergrond. Hij beweegt goed, bezit een sterke slice en een sterke opslag. Het wordt een interessant duel. Hopelijk kan mijn surplus aan ervaring de doorslag geven. “

Goffin staat voor de achtste keer op de hoofdtabel van Wimbledon, voor het eerst sinds 2019. Toen haalde hij de kwartfinales, zijn beste resultaat ooit op het Londense gras. Vorig jaar miste Goffin Wimbledon door een enkelblessure. In 2020 werd het derde grandslamtoernooi van het seizoen geannuleerd vanwege de coronapandemie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten