Voetbal Challenger Pro League SK Beveren

Drie vaststellingen na eerste oefenmatch SK Beveren

SK Beveren won afgelopen woensdag zijn eerste oefenmatch zonder veel overtuiging tegen Svelta Melsele: 2-5. Veel conclusies hoeven daar nog niet aan gekoppeld te worden, want de kern is verre van compleet. Toch drie vaststellingen.

Wim Houttequiet

1. Verdediging blijft zorgenkindje

De verdediging was de voorbije seizoen altijd de achilleshiel. Sportief directeur Jordi Condom beseft dat als geen ander en zoekt een nieuwe doelman, twee centrale verdedigers en een linksachter. Tegen Svelta Melsele kon de defensie opnieuw niet overtuigen. Vukotic kon het hoofd opnieuw niet koel houden en pakte dom rood. Een ding is zeker: als Beveren wil meespelen voor de titel dit jaar moet de verdediging dringend versterkt worden.

2. De terugkeer van Joan Edmundsson

Joan Simun Edmundsson is back. De man van de Faeröer speelde sinds eind november geen enkele minuut meer door een probleem aan de nieren. Maar kijk, tegen Svelta Melsele liet hij een gretige indruk na. Edmundsson was betrokken bij enkele gevaarlijke acties en liet de netten trillen. Een fitte Edmundsson is absoluut een meerwaarde voor geel-blauw.

3. Jongeling Anicet Kipre zorgt voor creativiteit

Anicet Kipre Yao was één van de verrassingen tussen de lijnen op Melsele. De Ivoriaan liet zich opmerken met enkele leuke acties. De achttienjarige flankaanvaller kwam vorig jaar na een testperiode over van Abidjan FC, maar scheurde snel zijn kruisband. Nu zou hij wel eens de verrassing kunnen worden. (whb)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten