OVERZICHT. De strijd onder de favorieten: Tadej Pogacar slaat eerste kloof op concurrenten in de Tour

 

 ©  BELGA

De kop is eraf. De Tour de France 2022 is van start gegaan met een tijdrit in Kopenhagen. Met Yves Lampaert als verrassende winnaar en Tadej Pogacar als beste favoriet.

Vincent Van Genechten

“Het doet me plezier om terug te zijn in de Tour”, sprak de tweevoudige titelverdediger in de Tour na afloop. “Ik voelde me goed voor de start en ook tijdens de tijdrit had ik meteen het goede gevoel te pakken. Het was leuk om hier te koersen, het was een mooie tijdrit en ik voelde uitstekend onderweg.”

Zijn derde plaats leverde de Sloveen meteen de witte jongerentrui op. “Dat was mijn doel vandaag”, grapte hij, “neen, het is fijn om al meteen een trui te hebben, maar het geel is het grote doel. Maar Parijs is nog ver en er wachten nog veel zware dagen”, veegde hij de opmerking van tafel dat hij al op dag één meteen de toon had gezet en zich de sterkste toonde van de favorieten.

“Alles ligt nog heel dicht bij elkaar. Het was een fijne dag en dit is mijn beste start in de Tour ooit. Dit is zeker nog geen signaal naar mijn rivalen. Ik had een goede dag, ik startte hier met vertrouwen en ben er gewoon voor gaan. Nu bekijken we het dag per dag en we zien nog wel de komende dagen wat er allemaal kan gebeuren.”

 

 ©  BELGA

De verschillen tussen de favorieten:

Tadej Pogacar

Jonas Vingegaard +8”

Primoz Roglic +8”

Adam Yates +15”

Geraint Thomas +17”

Aleksandr Vlasov +24”

Daniel Martinez +36”

Alexey Lutsenko +37”

Giulio Ciccone +41”

Jakob Fuglsang +47”

Enric Mas +48”

Ben O’Connor +54”

Rigoberto Uran +1’07”

Michael Woods +1’22”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten