Buurman (37) aangehouden voor doodslag op zestiger in Ganshoren: “Vechtpartij tussen twee mannen die in hetzelfde gebouw wonen”

Themabeeld ©  jhm

Een 37-jarige man is vrijdag in verdenking gesteld voor doodslag op een man van 64 jaar. Het slachtoffer werd donderdag rond de middag neergestoken in een woonst aan de Jacques Sermonlaan in Ganshoren. De verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat bevestigt het parket van Brussel. De raadkamer zal woensdag over zijn verdere aanhouding beslissen.

jvhBron: BELGA

“Er is een vechtpartij ontstaan tussen twee mannen die in hetzelfde gebouw wonen”, aldus parketwoordvoerder Martin François. “Eén van de twee mannen liep meerdere steekwonden op en is ter plaatse overleden.”

Het parket heeft een wetsdokter aangesteld. Het laboratorium van de federale politie kwam ter plaatse, met de onderzoeksrechter en een parketmagistraat.

Volgens de krant La Capitale heeft de verdachte achteraf zelf de politie gebeld. Hij beweerde uit zelfverdediging te hebben gehandeld, tijdens een ruzie tussen buren die escaleerde. Nog volgens het dagblad werd het slachtoffer onder meer in de keel gestoken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten