Bouwvakker krijgt bom op zijn hoofd in Amsterdam

 

 ©  POLITIE BASISTEAM BOVEN IJ

Een bouwvakker heeft dinsdag een explosief op zijn hoofd gekregen, tijdens zijn werk in een woning in Amsterdam-Noord. Het explosief ging gelukkig niet af.

jvhBron: De Telegraaf

In een bericht op Facebook schrijven agenten van Politie Basisteam Boven IJ vrijdag dat ze dinsdagmorgen een “bizarre melding” ontvingen. In een renovatiewoning aan het Mosveld in Amsterdam-Noord viel een koker naar beneden, op het hoofd van een bouwvakker die op dat moment geen helm droeg.

Uit de koker schoof een object, dat wel wat weg had van een explosief. De bouwvakker heeft het object voorzichtig in de koker teruggeschoven, vervolgens op de grond gelegd, en de politie gebeld. Door de aard van de melding kwamen niet alleen agenten ter plaatse, maar ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie. De omgeving werd ruim afgezet.

Het “object” in de koker bleek een antitankgranaat te zijn. Het explosief werd veiliggesteld en meegenomen. Volgens de medewerker van de EOD was het explosief in deze staat niet gevaarlijk omdat het niet was voorzien van een ontsteker.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten