Inferno legt rijwoning in as: bewoonster (79) kan ontsnappen, maar hondje blijft in brand

Roesbrugge -

Een zware uitslaande brand vernielde een rijwoning in het dorpje Roesbrugge. De 79-jarige bewoonster kon tijdig haar huis verlaten, maar haar hondje bleef wellicht in de brand. Door de grote vlammen en hitte was er ook schade aan andere woningen en auto’s in de buurt.

Thijs Pattyn

Brandweer Westhoek werd in de nacht van vrijdag op zaterdag om 2.52 uur opgeroepen voor een uitslaande woningbrand in een rijwoning in de Bergenstraat in Roesbrugge, een Poperings dorpje dicht bij de grens met Frankrijk. De 79-jarige bewoonster kon ontkomen en haar naaste buren werden geëvacueerd.

“De woning brandde volledig uit”, zegt Kristof Louagie, communicatieambtenaar van Brandweer Westhoek. “De brandweer zette alle middelen in om verdere schade te vermijden. Een uitbreiding van de brand naar de aanpalende woning aan de linkerkant kon worden vermeden. De woning aan de rechterkant heeft wel lichte schade, maar die blijft bewoonbaar. De woning aan de overkant en twee auto’s liepen schade op van de stralingswarmte.”

Er was waarschijnlijk een hondje aanwezig in de zetel van de getroffen woning. “Die zal de brand vermoedelijk niet overleefd hebben”, aldus Louagie. “Verder raakte niemand gewond.”

De bewoonster werd overgebracht naar het ziekenhuis voor een controle. De nablussingswerkzaamheden duurden nog een tijdje. Poperings burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) zocht mee naar opvang voor de bewoonster. Zij kan vanaf maandag terecht in een noodwoning.

De oorzaak van de brand zou accidenteel zijn en ligt mogelijk bij een omgevallen kaarsje.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten