Juni was een recordmaand voor faillissementen in de Gentse regio

 

 ©  rr

GENT -

Er rolt een golf van faillissementen over de Gentse regio, net zoals in de rest van Vlaanderen. Juni was een recordmaand in de regio, blijkt uit cijfers van dataspecialist Graydon

Bert Staes

LEES OOK.Ruim 5.000 Belgische bedrijven failliet gegaan in eerste jaarhelft

In het eerste halfjaar van 2022 zijn in de Gentse regio 292 faillissementen uitgesproken. Het gaat om een stijging met 65 procent tegenover het eerste semester van vorig jaar, zo becijferde Graydon. De gevreesde golf faillissementen na de coronacrisis lijkt te zijn aangebroken.

De afgelopen junimaand was in het arrondissement Gent de slechtste maand in tien jaar tijd. Er werden 76 faillissementen uitgesproken. In het eerste semester gingen vooral bouwbedrijven over de kop, gevolgd door de horeca. In de transportsector worden ook records gebroken.

De golf faillissementen is overal in Vlaanderen te zien. In de provincie Antwerpen is de toename zelfs “ronduit fenomenaal”, zegt Graydon, met een toename van 124 procent op één jaar. Zo hard gaat het in Oost-Vlaanderen voorlopig niet, met een toename van net geen 50 procent.

“Maar historisch bleek de provincie Antwerpen steeds opnieuw de voorloper met betrekking tot faillissementsevoluties”, merkt Graydon op. In Oost-Vlaanderen was juni de op één na slechtste maand in tien jaar, met 130 faillissementen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent