Sam Rotsaert drie jaar langer coach van Charleroi

 

 ©  BELGA

West-Vlaming wil met Spirous opnieuw naar de top. Sam Rotsaert (39) tekende een nieuw contract van drie seizoenen als head-coach bij Spirou Charleroi.

Patrick Ceulemans

Sam Rotsaert, die in 2019 bij Charleroi coach werd, tekende een nieuw contract van drie jaar bij de Spirous. “Ik voel me prima in de uitbouw van deze club. Met jonge spelers willen we opnieuw richting top. De eerste ambitie is een stek in de top 5 en de Elite Gold,” zei Sam Rotsaert.

De Henegouwse club is na een moeilijke financiële periode al een tijdje geen topploeg meer in België. Met een nieuw management en onder meer Axel Hervelle als sportief manager wil het zich de komende jaren opnieuw opwerken.

De Nederlandse center en internationaal Jito Kok (ex-Kangoeroes Mechelen) verliet wel Charleroi en tekende een contract bij Heroes Den Bosch. Met de Sloveen Bine Prepelic (20, 2m01), De Amerikaan Oski Osasumwen (23, 2m06), de Fransman Graig Adzeh (19, 2m06) en de Nederlander Nino Frencken (18, 1m92) trok Charleroi al een portie jong talent aan. Met een mix van Belgische Next Gen en jonge buitenlanders start coach Sam Rotsaert dus met veel ambitie aan een nieuwe campagne in de BNXT League. Spirou Charleroi opent het nieuwe seizoen op 1 oktober op verplaatsing en bij Leuven Bears. Op 9 oktober ontvangt het Luik.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten