Aerosmith-frontman Steven Tyler heeft afkickkliniek verlaten

Steven Tyler. 

Steven Tyler. ©  AFP

Aerosmith-frontman Steven Tyler (74) heeft de afkickkliniek verlaten. Zijn entourage verklaart enthousiast te zijn over de vooruitgang die hij heeft geboekt. Al weten zij, en ook Tyler zelf, dat hij een levenslange strijd zal voeren tegen zijn verslaving aan pijnstillers en alcohol.

Bronnen dicht bij de zanger-muzikant vertellen entertainmentsite TMZ dat hij afgelopen week de zorginstelling heeft verlaten. Hij bleef langer dan de noodzakelijke dertig dagen om er zeker van te zijn dat hij zich goed voelde.

De intimi zeggen dat Tyler clean en nuchter is, het “verbazingwekkend goed” doet en er ook fysiek prima uitziet. Hij zou op een gezond gewicht zitten. Wat de rest van zijn herstel betreft, vernam TMZ dat Tyler realistisch is. Hij begrijpt dat hij worstelt met een levenslang probleem en zijn verslaving herkent.

Voetoperatie

Steven Tyler is verslaafd aan pijnstillers. Die medicijnen zegt hij te gebruiken wegens “verwondingen die de afgelopen tien jaar zijn ontstaan als gevolg van optredens”. Alhoewel hij de zeventig voorbij is, gaat hij nog altijd wild te keer op het podium.

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  Steven Tyler

In 2008 moest de artiest zich al eens laten verzorgen na een voetoperatie. En afgelopen zomer moest een tournee van Aerosmith nog worden afgeblazen omdat Tyler tijdens een optreden in South Dakota van het podium was gevallen. Hij liep daarbij een gebroken schouder op.

Tyler besliste zich in mei te laten opnemen. “Zoals velen van jullie weten, heeft onze geliefde broer Steven vele jaren aan zijn nuchterheid gewerkt”, schreef Aerosmith in een mededeling. “Na een voetoperatie om zich voor te bereiden op optredens, en de noodzaak van pijnbestrijding tijdens het revalidatieproces kreeg hij onlangs een terugval. Hij begon vrijwillig aan een behandelprogramma om zich te concentreren op zijn gezondheid en herstel.”

De band zou in juni een reeks shows in Vegas beginnen, maar die werden geannuleerd.

Aangeboden door onze partners