Adele treedt voor het eerst in vijf jaar nog eens op: “Het is zo vreemd om hier weer te staan”

 © Reuters

Adele heeft voor het eerst in vijf jaar nog eens een concert gegeven. Het werd een emotionele gebeurtenis, nadat de Britse zangeres al die jaren door stemproblemen, de coronacrisis en productieproblemen niet op een podium was verschenen.

jvhBron: BBC, The Guardian

Vijf jaar geleden annuleerde Adele twee geplande concerten in Wembley omwille van beschadigde stembanden. De zangeres trok zich daarna grotendeels terug uit het publieke leven. Tot vrijdag, wanneer ze voor het eerst na al die jaren nog eens een concert gaf.

Dat had nochtans anders kunnen lopen: eigenlijk had ze haar nieuwe album (dat in november uitkwam) al in januari live moeten zingen tijdens een reeks optredens in Las Vegas, maar die werden amper 24 uur op voorhand geannuleerd. “Omdat de show niet klaar is”, klonk het toen.

Nu is ze dus wel klaar: de zangeres liet haar 65.000 aanwezige fans in Londen weten dat ze “zo blij” was dat ze weer op een podium stond, ze werd er met momenten zowaar emotioneel van. “Het is zo vreemd om weer voor publiek op te treden”, klonk het. “Ik word nerveus voor elke show, maar ik hou ervan om hier te staan.”

Lovende recensies

De show zelf was naar verluidt een overdonderd succes: de Britse media schrijven enkel in lovende bewoordingen over het optreden van Adele. “Het buurmeisje kan nog altijd op emotionele knoppen drukken waar weinig andere popsterren aan kunnen”, klinkt het bijvoorbeeld bij de BBC. En de krant The Guardian omschrijft haar als “een zeldzame mengeling van talent en charme”.

Adele treedt zondag nog eens op in Hyde Park, daarna staan er voorlopig geen concerten meer in haar agenda.

Aangeboden door onze partners

Lees ook