Jonge bestuurder (19) op slag dood na zware crash: “Hij week om onverklaarbare reden van rijbaan af”

Tielt-Winge/Tremelo -

Een 19-jarige man uit Tremelo is overleden na een zwaar auto-ongeval op de Tiensesteenweg in Tielt-Winge. De man week om onverklaarbare reden van de rijbaan af, en overleed ter plaatse.

Omstreeks 19.15 uur speelde het drama zich op de Tiensesteenweg af. “De bestuurder, een twintiger die in Tremelo woont, reed met zijn bestelwagen vanuit Tienen richting het Gouden Kruispunt, maar plots week hij om een onverklaarbare reden van de rijbaan af”, aldus burgemeester Rudi Beeken (Open VLD). “Daardoor schampte hij met zijn wagen tegen een boom, en kwam hij in een diepe talud terecht.” De bestuurder werd vervolgens uit zijn voertuig geslingerd en overleefde het ongeval niet. Het slachtoffer droeg volgens het parket geen veiligheidsgordel. Er zijn geen andere personen bij het ongeval betrokken. De 19-jarige man werd nog gereanimeerd, maar zonder succes. “Het is een zeer spijtig voorval. Een ooggetuige, de chauffeur die al een tijdje achter de bestelwagen reed, maakte melding dat er zéker niet sneller gereden werd dan de toegelaten 70 kilometer per uur”, aldus nog Beeken.

Het verkeer moest enkele uren omrijden.

Het verkeer moest enkele uren omrijden. © mdt

Volgens buurtbewoners is het al de vierde keer op enkele maanden tijd dat er op de Tiensesteenweg in Tielt-Winge een zwaar ongeluk plaatsvindt. “Er staat een heraanleg gepland, maar zelfs als die al doorgevoerd was, zou de jongen in deze omstandigheden helaas verongelukt zijn. Als je plots van de rijbaan afwijkt, dan is dat jammer genoeg niet zonder gevolgen”, klinkt het nog. Om 22.30 uur werd de camionette uit de gracht getakeld. Het verkeer moest enkele uren omrijden. De familie van het slachtoffer werd ingelicht. Er werd door het parket een verkeersdeskundige aangesteld. Het is niet geweten of de bestuurder onder invloed achter het stuur zat.  MDT

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten