Atletiek Heusden-Zolder

Ook Ruben Verheyden mag naar het EK: “De wedstrijd van mijn leven”

Ruben Verheyden glundert: “Nu hoef ik geen limieten meer na te jagen en kan ik me in alle rust op het EK voorbereiden.”

Ruben Verheyden glundert: “Nu hoef ik geen limieten meer na te jagen en kan ik me in alle rust op het EK voorbereiden.” © BELGA

Op de Nacht van de Atletiek in Heusden-Zolder zorgden zowel Ruben Verheyden als Tibo Desmet voor een denderende prestatie. Verheyden liep op de 1500 meter de EK-limiet voor München. Desmet, die zich vorige week al plaatste voor het EK, snelde op 800 meter naar een persoonlijk record.

Willy Goossens

Met een sterk eindschot knalde Verheyden op de 1500 meter naar een knappe 3’35”19. Zijn vorige besttijd bedroeg 3’37”00. Daarmee voldeed de atleet van Eendracht Aalst, die nu nationaal als nummer vijf gerangschikt staat, ruim aan de limiet voor het EK in München.

“De wedstrijd van mijn leven. Een fantastische sfeer, van bij de start een stevig tempo en een sterke laatste ronde”, klonk het enthousiast na afloop. “Dit voelt echt aan als in een droom. Ik wist wel dat ik die chrono in de benen had, zeker na die stage van drie weken in Sankt Moritz, maar dan moeten de omstandigheden ook meezitten. Nu hoef ik geen limieten meer na te jagen en kan ik me in alle rust op het EK voorbereiden. Maar ik vermoed dat het eerst nog een nacht vol adrenaline zal worden. Nee, die scherpe tijd had ik zeker niet verwacht.”

Teamgenote Mariska Parewyck liep met 4’16”01 eveneens een besttijd over 1500 meter.

Vorige week liep Tibo De Smet op het BK de limiet voor de 800 meter voor het EK in München. In Heusden-Zolder voldeed de Racinger, een weekje te laat evenwel, zelfs aan de WK-limiet voor Eugene. Met een tijd van 1’44”89 verstevigde hij daarenboven zijn vijfde plaats op de nationale ranglijst aller tijden. “Een snelle race, goed weer en weinig wind”, vatte De Smet de perfecte omstandigheden samen. Ik startte achteraan om vervolgens stelselmatig op te schuiven. Met nog 200 meter voor de boeg was ik dan klaar voor mijn eindschot.”

De Smet naderde zelfs nog fel op de Australiër Peter Bol, de man die op de Spelen van Tokio als vierde eindigde.

“Toen ik zag dat die 1’44”26 had afgeklokt, besefte ik dat ik mijn persoonlijk record van vorige week verbeterd had. Ik wist wel dat ik die chrono aankon, maar dat het zo snel na het BK zou zijn, had ik totaal niet verwacht. Misschien loop ik ergens nog een 400 meter, maar de volgende weken staan helemaal in functie van het EK.”

Lees ook

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent