Vandaag koopzondag in Gent: zo minimaliseer je de kost voor een ‘gratis’ tram en bus-ticket

 

 ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

GENT -

Zondag belooft een drukke dag te worden in Gent: de solden zijn van start gegaan en het is een officiële koopzondag. Wie bus- of tram wil nemen, kan dat zo goed als gratis.

Bert Staes

De solden zijn gestart: de koopjesjagers waren zaterdag al op pad in de binnenstad van Gent. Op de drukke winkelas van de Langemunt tot in de Veldstraat was het bij momenten over de koppen lopen.

 

 ©  DVH

De parkeergarages liepen zaterdagmiddag goed vol. Zondag is het koopzondag in Gent en doen de meeste winkels opnieuw de deuren open. Voor wie parking zoekt zijn P Savaanstraat of P Sint-Pietersplein goeie tips.

Ook in de nieuwe P Ledeberg is er altijd plaats, maar dan moet je wel nog de tram nemen. Dat is ‘gratis’ op een koopzondag in Gent. Je kan een ticket aanvragen door ‘ SHOPGENT’ te sms’en naar 4884. Helemaal gratis is dat echter niet: de telecomoperatoren rekenen 15 eurocent aan.

Wie met meerdere personen op stap is, kan de kosten wel minimaliseren. Meerdere tickets met één sms bestellen kan door ‘SHOPGENT’, gevolgd door het aantal personen, te sms’en naar 4884. Wil je vier tickets dan is dat bijvoorbeeld ‘SHOPGENT4’. Zo betaal je maar één keer de operatorkost. Lees de info hier zelf na bij De Lijn.

 

 ©  DVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent