Wielrennen beloften Omloop Het Nieuwsblad

Onverhoopte podiumplaats voor pechvogel Siebe Deweirdt “Tegen Luca Van Boven was niets te beginnen”

Het podium van de Omloop Het Nieuwsblad: Siebe Deweirdt, Luca Van Boven en Warre Vangheluwe.

Het podium van de Omloop Het Nieuwsblad: Siebe Deweirdt, Luca Van Boven en Warre Vangheluwe. © GVG

Koers blijft emotie, vallen en opstaan. Pechvogel Siebe Deweirdt keerde uit een geslagen positie terug naar de spits van de wedstrijd en sleepte een onverhoopt mooie tweede plaats uit de brand na een zeer geanimeerde en boeiende Omloop Het Nieuwsblad, wedstrijd van de U23 Road Series.

 Tijdens de neutralisatie was er een zware valpartij met enig oponthoud tot gevolg. Daarna sloeg de vlam snel in de pan. Er werd een kopgroep van tien gevormd met Brem Deman, leider Jelle Harteel, Gerben Kuypers, Luke Verburg, Jorre Debaele, Jens Delahaye, Luca Van Boven, Warre Vangheluwe, Witse Meeussen en Robbe Claeys. Op dat moment wisselde Deweirdt in de achtergrond van fiets, na onnoemelijk veel pech, om weer aansluiting te krijgen met het peloton.

Problematische fietswissel

“Voor de Haaghoek moest ik van fiets wisselen, maar ik kreeg de verkeerde fiets toegestopt. Na een tweede wissel kon ik de achtervolging inzetten, maar pas nadat ik met een kettingprobleem had afgerekend. Ik zat ver achter en dacht dat mijn koers gereden was”, vertelde de renner van Team Elevate p/b Home Solution Soenens.

“Pas na de passage over de kasseien van de Paddestraat kon ik aansluiten. Op de brede baan richting de Wolvenberg bundelden Michiel Lambrecht, Jorre Debaele en Axandre Van Petegem de krachten. Ik pikte snel aan. Op de Wolvenberg maakte Luca de oversteek. Het was meteen duidelijk dat Luca de sterkste renner voorin was. Op de Muur versnelde Luca en ik was de enige die kon aanpikken. In de finale toonde Luca een meerwaarde. De sterkste renner in de koers won meer dan verdiend. Van Luca verliezen, is geen schande. Na wat ik allemaal tegenkwam, is het een wonder dat ik nog het podium haalde. Dit is een droom, moeilijk te vatten.”(fdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten