Wielrennen Beloften Omloop Het Nieuwsblad

Warre Vangheluwe wordt derde, Jelle Harteel blijft leider in Road Series

Warre Vangheluwe (rechts) legde beslag op de derde plaats vlak achter zijn ploegmaat Siebe Deweirdt en voor Dylan van den Borre.

Warre Vangheluwe (rechts) legde beslag op de derde plaats vlak achter zijn ploegmaat Siebe Deweirdt en voor Dylan van den Borre.© GMAX

Derdejaars Warre Vangheluwe won zaterdag op korte afstand van Luca Van Boven de spurt voor de derde prijs in de Omloop het Nieuwsblad voor beloften in Borsbeke.

Michel Vanden Heede

Met nog negentig kilometer voor de boeg in deze vijfde manche van de U23 Road Series reed eerstejaars Michiel Lambrecht weg met Siebe Deweirdt, Axandre Van Petegem en Jorre Debaele. Luca Van Boven dichtte in zijn eentje de kloof. Voor Debaele ging het te snel. Lambrecht, die uit een examenperiode kwam, en Van Petegem moesten op de Muur van Geraardsbergen passen toen Van Boven en Deweirdt versnelden. Tot een spurt kwam het niet. In de slotfase ging thuisrijder Van Boven van Lotto-Soudal Development Team er alleen vandoor.

Meulebekenaar Warre Vangheluwe maakte deel uit van een groepje achtervolgers. Dylan Van den Borre werd vierde voor Yentl Vandevelde. Michiel Lambrecht kwam op een minuut als elfde over de finish.

Eerstejaars Jelle Harteel, die mocht juichen om de zege van Van Boven, tikte als 26ste aan. Zijn ploegmaat Alec Segaert kwam niet aan de start. De Lendeledenaar is in volle voorbereiding op het Europees kampioenschap tijdrijden in het Portugese Anadia.

Team Elevate p/b Home Solution-Soenens (met Deweirdt op plaats twee en Vangheluwe op rang drie) won het ploegenklassement voor Bingoal-Pauwels Sauces Wallonie Bruxelles Development team, Cycling Vlaanderen, Minerva Cycling Team en Lotto-Soudal Development Team. EFC-L&R-AGS staat tweede in de voorlopige stand. Lotto-Soudal Development Team leidt de dans. Team Elevate p/b Home Solution-Soenens is zesde.

Attente Jelle Harteel

Jelle Harteel werd na Brem Deman tweede in de eerste van drie tussensprinten. Het leverde hem drie punten op voor de U23 Road Series. Dylan Vandenstorme klom op naar de tweede plaats in de voorlopige stand van het regelmatigheidscriterium. Len De Pauw is derde. Michiel Nuytten, die geen vuist kon maken, zakte naar de vierde rang. Warre Vangheluwe steeg naar de negende plaats.

Jelle Harteel blijft uiteraard ook leider in het jongerenklassement. Michiel Lambrecht bekleedt daar de vierde plaats. Brem Deman staat op kop in het knelpuntenklassement. Harteel bekleedt de derde plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten