Mountainbike Provinciaal kampioenschap in Oostende

Niels Derveaux en Joyce Vanderbeken juichen

Niels Derveaux had tijd voor een wheelie toen hij over de streep reed.

Niels Derveaux had tijd voor een wheelie toen hij over de streep reed.© RUDY DECLERCK

Niels Derveaux kroonde zich zaterdag in Oostende tot West-Vlaams kampioen mountainbike bij de eliterenners zonder contract en beloften.

De Otegemnaar van Vanmobil MTB Cycling Team, die destijds ook een mooie loopbaan als veldrijder uitbouwde, had bijna anderhalve minuut voorsprong op Sander Hubrechts. Wout Janssen was derde. Kenny Roelandt hield aan zijn vierde plaats het zilver over.

Bij de vrouwen-elite reed de Zwevegemse Joyce Vanderbeken solo naar de bloemen. De Nederlandse Femke Gort was tweede voor Rosanne Breugelmans.

Tars Poelvoorde werd provinciaal kampioen bij de junioren. De renner van Trust MTB Team, die ook hoge ogen gooit in het veldrijden en het wegwielrennen, moest enkel Sil De Brauwere laten voorgaan. Ruben Michiels was derde voor Lars Van Loocke.

Bij de nieuwelingen ging de dagzege naar Bram Tiesters voor Ward Vleugels en Kobe Van Elsen. Miel Dekien had aan zijn vierde plaats genoeg om de provinciale titel op zak te steken. Naud De Clercq was vijfde voor Mart Declercq.

Nicolas De Groote won bij de masters 1. Parcoursbouwer Björn Rondelez moest bij de masters 2 alleen Kurt Tempst uit Lier laten voorgaan. Bij de masters C werd Claude Derveaux derde na Ronny Geerts en Mario Lammens. (tvm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten