Nadat dieven er 250 laptops buitmaakten: stadskantoor wordt dan toch extra beveiligd

 
LEDEBERG -

Het kantoor van District09, de ICT-dienst van de Stad Gent, wordt beter beveiligd tegen diefstallen. Vorige maand gingen dieven er aan de haal met honderden laptops.

Bert Staes

LEES OOK. Kraak in kantoor van Stad Gent doet veel vragen rijzen: dieven aan de haal met 250 laptops

Een medewerker van Disctrict09 merkte de inbraak op een zaterdagochtend op, toen hij wou komen werken. Dieven hadden zich toegang verschaft tot het kantoor aan de Bellevue in Ledeberg binnen en sloegen in alle stilte hun slag. Er zijn 250 laptops en nog een vijftigtal andere stukken verdwenen.

Meer informatie over de diefstal is nog niet bekend. Vlaams Belang-fractieleider Johan Deckmyn vroeg deze week in de gemeenteraad meer duidelijkheid, maar de politie is bezig met een onderzoek en er kunnen geen details bekendgemaakt worden.

Informatie gekregen?

De dieven kregen mogelijk informatie van iemand die voor de Stad werkt, maar dat kan bevoegd schepen Sofie Bracke (Open VLD) niet bevestigen. “We zien wel dat men gericht te werk ging. Er zijn drie deuren opengebroken.”

Het gaat om een plaats die goed gekend is door het stadspersoneel. De laptops waren grotendeels tweedehandslaptops die gebruikt werden door de uitleendienst van de Stad. “Het personeel komt in die ruimte nieuwe of vervanglaptops halen”, zegt Bracke.

De dienst moet eind dit jaar verhuizen naar het nieuwe stadskantoor aan de Zuid. Maar tot die tijd wordt er extra geïnvesteerd in beveiliging tegen inbraken, zegt Bracke. “Het kantoor van District09 is geen stadsgebouw, maar er is wel een badgesysteem, zware deuren en camera’s in sommige ruimtes.”

“Deze diefstal doet de vraag rijzen of er nog gebouwen van de Stad Gent zijn die niet of onvoldoende beveiligd zijn”, zei Deckmyn. Een lijst met gebouwen kon niet vrijgegeven worden, om dieven niet op ideeën te brengen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer nieuws uit Gent