Lichaam van tweede vrouw gevonden na haaienaanval nabij Egyptische badplaats Hurghada

Nabij de Egyptische badplaats Hurghada is vrijdag bij een haaienaanval ook een tweede vrouw om het leven gekomen, een Roemeense veertiger. Dat erkennen de Egyptische autoriteiten. Zaterdag was al duidelijk geworden dat een Oostenrijkse vrouw om het leven was gekomen tijdens het zwemmen in de Rode Zee.

jvh

Het Egyptische ministerie van Milieu maakte zaterdag al melding van “een Oostenrijkse toeriste wier linkerarm werd afgerukt door een haai” in de baai van Sahl Hasheesh,net ten zuiden van Hurghada . Op beelden op sociale media is te zien hoe de 68-jarige vrouw tijdens het zwemmen aangevallen wordt, waarna ze terug naar het strand probeert te zwemmen.

Andere toeristen konden de tragische gebeurtenis vanaf het strand en vanaf een steiger volgen, verschillende mannen probeerden haar ook met een touw uit het water te trekken. De vrouw werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan haar verwondingen.

Tweede slachtoffer

Zondag erkenden de Egyptische autoriteiten dat vrijdag op ongeveer hetzelfde moment ook een tweede vrouw om het leven kwam bij een aanval door een haai: een Roemeense veertiger die zwom op amper 200 meter van de locatie waar de Oostenrijkse vrouw om het leven kwam. Haar lichaam werd zondag teruggevonden op een rif.

Beide vrouwen zouden volgens onbevestigde berichten zijn aangevallen door een makohaai: ’s werelds snelste haai, die tot 4 meter groot wordt.

Stranden gesloten

Het Egyptische ministerie van Milieu heeft inmiddels bevel gegeven om verschillende stranden in de omgeving te sluiten. Er loopt een onderzoek naar de precieze omstandigheden.

De Rode Zee is een populaire bestemming voor onder anderen snorkelaars en duikers. Dodelijke aanvallen van haaien komen zelden voor. In 2018 stierf een toerist uit Tsjechië, in 2015 een Duitser. In 2010 vond een zeer uitzonderlijke golf van vijf aanvallen op vijf dagen plaats: toen stierf een gepensioneerde Duitse vrouw, en raakten vier andere toeristen gewond.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten